ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Школярі із Закарпаття взяли участь у Міжнародних дитячих іграх

    26 квітня 2024 п'ятниця
    32 переглядів

    Із 28 червня по 3 липня у столиці Королівства Бахрейн місті Манама проходили 44-і Міжнародні дитячі ігри, в яких брали участь юнаки та дівчата 12-15 років із 64 міст 32 країн світу.


    Більше 2500 учасників змагалися у 8 видах спорту: легка атлетика, плавання, міні-футбол, гандбол, волейбол, настільний теніс, тхеквондо, вітрильний спорт.

    Делегація міста Ужгорода виступала збірними командами з трьох видів спорту – легкої атлетики, плавання та міні-футболу.

    Легка атлетика – обов’язковий вид цих змаганнях, тому вони і задали змагальний настрій команді Ужгорода. У перший день Владислав Беззаботнов, пробігши стометрівку за 11.77 сек., забезпечив собі право змагатися у півфіналі наступного дня. На жаль, Дмитро Йовбак опинився за бортом півфіналу, показавши результат 12,52 сек. У дівчат на 100 м далі попередніх забігів не потрапила Ольга Бєлкіна. Наймолодшій учасниці Аліні Коломоєць (1998 р.н.) не вистачило 0,12 сек., щоб потрапити у півфінал. Її час 13,80 сек. Будемо вважати це попередньою пристрілкою, адже Аліна ще три роки поспіль зможе приймати участь у цих іграх, тож у неї ще все попереду. Дар’я Новікова у стрибках у довжину фінішувала 14-ю, «настрибавши» у кваліфікації 4м 47см і лише 2 см їй не вистачило для попадання у основні змагання. Кваліфікіційний норматив у стрибках у довжину у юнаків (5м80 см) не зміг здолати Іван Дилин (5м 60см). Наступного дня Владислав Беззаботнов став третім у півфіналі (11,78 сек), що дало йому право стартувати у головному фіналі змагань. Покращити свій час він не зміг і фінішував восьмим із результатом 11,80 сек. Переміг спортсмен із Угорщини Моріш Балінт (11.20 сек). Юні футболісти, вихованці тренера ДЮСШ №1 Ігора Гарлача, на попередніх змаганнях потрапили до «групи смерті»: м. Ланаркшир (Шотландія), Плоцьк (Польща), Каунас (Литва), Алькмар (Нідерланди). Достатньо сказати, що шотландці у минулому році в Афінах були другими, представники Алькмару – третіми. Наші гравці до того ж на рік молодші. У першій грі проти шотландців ужгородці (новачки турніру) виглядали трохи розгубленими і «наловили» аж 12 сухих м’ячів, хоч зауважу, що програли ми майбутнім чемпіонам. Проти нідерландців ми налаштувалися якнайкраще. Після першого таймуми попереду – 1:0. Та в другому таймі суперники переламали хід гри. У підсумку – 1:4. Литовці дали бій, але недбалі помилки у захисті привели до поразки 3:4. У підсумку з групи для продовження боротьби за медалі Ужгород не вийшов. У турнірі футболістів перше місце виборов Ланаркшир (Шотландія), друге – господарі – Манама (Бахрейн), третє – Багдад (Ірак). Якнайтяжче змагатися прийшлося плавцям. У нашому місті за відсутності стандартного басейну тренуватися приходилося в звичайних приватних басейнах, які пристосовані для купання. І коли Аня Калініна прийшла і побачила 50-метровий басейн із 8 доріжками, трибунами для глядачів і окремим басейном для розминки… Ніжки затряслися. Розуміємо, як далеко ми відстали навіть, від Бахрейну.

    Юліан Бедь уже не вперше на таких іграх, тому його такі умови з колії не вибивають. Місце у другій десятці (із 47 учасників) – нагорода за впертість і самовіддачу. Дитячі спортивні ігри – не тільки спортивні змагання – це і спілкування дітей з різних міст і країн, і екскурсії по місту Манама, і практика володіння іноземною мовою. Діти побували у старовинному форті, старому місті, побачили нові чудові висотні будинки у формі вітрил, завітали до Парадайз-парку з водними атракціонами, і, звичайно, відвідали східний базар… Чудовий парад-відкриття змагань, на якому був присутній король Бахрейну Хамад Бен Іса Аль Халіфа, з показом національних танців, запаленням олімпійського вогню та підняттям прапору міжнародних дитячих ігор – усе це надовго залишиться в пам’яті ужгородських дітей.

    Очолювала делегацію м. Ужгорода секретар міської ради Юліанна Бедь, яка була присутня на засіданні Комітету міжнародних дитячих ігор. Тут же відбулася презентація господаря наступних Ігор 2011 року – міста Ланаркшир (Шотландія). Отже, до побачення Манама, ласкаво просимо до Ланаркширу.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору