ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Архітектурний «кошмар» в Ужгороді або Рата форевер (ФОТО)

    26 квітня 2024 п'ятниця
    31 переглядів
    В Ужгороді все більше і більше стало на тротуарах нових будьок

    Ужгороді ще не змирилися з архітектурним страхіттям, яке дозволяє в нашому європейському місті будувати сьогоднішня влада. З поверненням до влади Ракушняка ми побачили, що більше і більше стало на тротуарах нових будьок, які в свій час архітектор міста Шеба О.В. недолюблював, а місто з такою їх кількістю називав будьковарошом.


    Архітектор був за європейське місто тому через архітектурну раду примітивним проектам пройти було неможливо. Але за останні 4 роки ми бачим зовсім картину.

    Архітектурную радою для всіх і вся став сам мер Ракушняк. Тільки з його погодження можна щось побудувати, покрасити, полакувати. І завдяки йому ми бачимо мости перекрашені в інтимні кольори середньовіччя.

    В місті з’явилися декілька десятків дерев’яних колиб, які б можливо не били зір в паркових зонах або в лісі, а не на тротуарах, заважаючи пішоходам в сучасному місті.

    Не думаю, що таке розташування цієї бесідки до вподоби ужгородцям, не кажучи вже про архітекторів. Хоча про що говорити якщо особисто пан Ратушняк погодив архітектурний проект із заднього фасаду критого ринку. Ця будівля нагадує споруду в азійському місті де замало місця, а в голові замало смаку. На шпальтах газет вже доволі часто про це писалося, але на цій вулиці вимальовується декілька нових азійських архітектурних ансамблів. Зрозуміло, що мера міста не цікавить архітектурна культура європейського міста, а цікавлять тільки бізнесові проекти.

    Можливо комусь здається, що ці архітектурні ансамблі поодинокі, але якщо пройдемо пішки трохи далі, побачимо ще більш «величні», які не дуже сподобаються тим, хто поспіхом сідає або виходить з маршруток.

    Продовжуючи екскурсію по місту, ми знов натикаємося на шедеври «готики» по вул.Мукачівській.
    Здається, що мер міста занадто піклується мрійливим аквапарком не розуміючи, що ужгородці живуть не в трубі і не в озері, а в європейському місті (не погано було б побудувати аквапарк на території колишньої військової частини «555» в Горянах, заодно побувати в цьому гарному лісочку обласний протитуберкульозних диспансер).

    Від нашого місцевого екскурсовода ми дізналися, що подібні будівлі мрійливий пан мер хоче побудувати біля колишнього «Ювілейного» на пр.Свободи, на пл.Б.Хмельницького біля кафе «Казка», на вул.Л.Толстого перед драмтеатром. Інформації було стільки, що ми не встигали її записувати. Повертаючись додому у Словаччину на об’їзній дорозі Ужгорода, ми побачили купу скинутих будьок.

    Це нас вразило найбільше. Замість сучасних будівель при в’їзді в Україну кладовище загиблих павільйонів. Кажуть що найнятий Ракушняком архітектор міста на другому році своєї роботи перестала погоджуватись з думкою мера, за що він її і звільнив. Що буде далі покаже історія, але вже і зараз ясно хто і як любить свій Ужгород.


    2_2.jpg
    3_2.jpg
    4_2.jpg
    5_2.jpg
    6_1.jpg
    7_1.jpg

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Коментарі

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    Ужгород перестал отличаться от Каира. Недострои ,небоскребы ,кучи мусора.У нас ни одной чистой и ухоженной улицы.Мер больной, ему мерещится "аквапарк" на воздушной подушке и енергия дыхания людей нагревающая воду.И 50 миллионов евро кредита на дороги.А кто их будет отдавать ,хотя кто их даст.Очередной лохотрон перед выборами.

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    Як відомо, Верховна Рада призначила чергові місцеві вибори на неділю, 31 жовтня. І тепер від того, наскільки виборець компетентно та відповідально вибере владу в селі, селищі, місті, і буде залежати життя громади.
    Щоб дізнатися про настрої ужгородців, Закарпатський інститут політичних досліджень провів минулого тижня соціологічне опитування, метою якого було з'ясувати передстартові умови перегонів.
    Лідери симпатій за ці роки практично не змінилися. Ось як виглядає рейтинг вірогідних кандидатів. Всього в списку було близько 20 прізвищ, але решта набрали менше 1 відсотка.

    Ратушняк Сергій 18%
    Погорєлов Віктор 12,3%
    Гісем Володимир 10,3%
    Чучка Павло 6,7%
    Жолтані Микола 5,7%
    Каламуняк Мирослава 2,6%
    Чижмарь Юрій 2%
    М'ясковська Тетяна 1,6%
    інший 4,2%
    не буду голосувати 5,9%
    проти всіх 7,1%
    не визначився 23,6%

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    Сонечко, лавиця це не будька. Але таке враження ,що людям так потрібна ця будька,як і лавиця.Може Ви, власниця ціеі будьки?Так приберіть іі.

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    Сонечко,а де ти бачила,шоб за три метри напроти центрального виходу з критого ринку виставляли торгові точки.Де безпека руху?Не дай Бог пожежа на ринку тікати будуть в павільон?Вішай собі лапшу на вуха.

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    Можемо бачити, що ця мала архітектурна споруда розташована не на проїзжій частині а на пішохідному тротуарі. Безпека руху пішоходів? На Корзо на такій відстані від входу в магазини розташовані лавиці, їх теж демонтувати необхідно? Ви кажіть, ми зразу приступим до виконання.

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    Модер,Мощак уже получила ответ из прокуратуры по поводу бассейна. Попроси у нее скан и выложи что бы мы были в курсе что и как там.
    http://ua-reporter.com/novosti/92364

    Картинка користувача Андриана.

    Коментар: 

    ТАКІ САМІ БУДКИ, НАВІТЬ МЕНШ ПРИВАБЛИВІШІ МИ МОЖЕМО БАЧИТИ НА ЦЕНТРАЛЬНІЙ ВУЛИЦІ МІСТА МИХАЙЛІВЦІ. І ЖИВУТЬ, НІЧОГО, ЛЮДЯМ НАВІТЬ ПОДОБАЄТЬСЯ. І НАМ БУДЕ ПОДОБАТИСЬ, КОЛИ ТАКЕ БУДЕМО МАТИ. ТІЛЬКИ НАШІ ГАРНІШІ.
    Повертаючись додому у Словаччину - ТАМ ТЕ САМЕ, припиніть обманювати людей.

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    Дэвушька, а дэвушька!
    эта твой попа на картинке?