ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Саме час для гучних «посадок»

    01 июля 2024 понедельник
    Аватар пользователя Кирило Сахнюк

    Коли пандемія піде на спад, а економічна криза посилиться, то народ буде ще більше голодним і озлобленим. Тому кращого часу для виконання передвиборної програми Зеленського не буде. Якщо почати посадки топ корупціонерів і повернути в бюджет країни мільйони доларів, то народ отримає і видовища, і хліб.
    Однак те, що відбувається в Офісі президента України недвозначно натякає на те, що Зеленський «зламався». Він більше не вірить в «реформи», наляканий прийдешнім кризою і не готовий ризикувати. Після провалених експериментів з соросятамі і офісами в смартфоні він вирішив спертися на те, що є, - держапарат і «системних» олігархів. Вони повинні забезпечити підтримку економіки в стані якогось статус-кво і хоча б мінімальну керованість державою. Не за безкоштовно, звичайно, а натомість на традиційно збирається ними «частку». Влада більше не хоче керувати, а бути арбітром.
    Цим шляхом свого часу пішов Порошенко, котрий зіткнувся з тими ж проблемами, і оперативно змінив «реформаторів» на «смотрящих». Чи варто в цей раз розраховувати на інший результат? Навряд чи. Адже, на відміну від влади, стабільність - останнє, чого хоче виборець. Борги на комунальні послуги зростають, і це при тому, що в березні ціни на газ продовжували знижуватися. Через карантин багатьом українцям просто нічим платити. І це логічно, з урахуванням того, що люди в першу чергу витрачаються на найнеобхідніше.
    З 17 березня в Полтаві платежі просіли на 17,8%, це близько 20 млн гривень. У Києві надходження платежів в березні, порівняно з лютим, зменшилися на 15%, а це 255 млн гривень. Таким чином, по всій Україні борги за комуналку вже перевищили 70 млрд гривень. Тому, навіть ті, хто не втратив доходи через карантин, все одно перестали платити або платять менше. Звичайно ж борги стрімко накопичуються, і проблема в тому, що комунальним підприємствам нічим платити зарплату своїм співробітникам. Від того, деякі теплокомуненерго вже перевели співробітників на неповний робочий тиждень. І тепер найголовніше питання, як готується до наступного опалювального сезону, і за які «дулі» проводити ремонти мереж? Грошей у людей практично немає, і після карантину первинним завданням буде, хоч якось і десь їх заробити.
    Якщо уряд не буде застосовувати радикальні нововведення в економіці, то нас чекає тотальний економічна криза з наступним соціальним бунтом. І тут вже саме час Порошенко скористатися ситуацією і влаштувати Зеленському переворот.