ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Іршава: Усяка робота красна платнею...

    29 июня 2024 суббота
    25 переглядів

    Упродовж минулого та першого кварталу цього року на запитання сволїх працівників „Коли одержимо заборговану платню?” керівники закарпатського ВАТ „Іршавське РТП” з місяця в місяць відповідали: ”Нема грошей. Як надійдуть вони, негайно виплатимо зарплату”. Звичайно, працівники не знали: є на рахунку підприємства гроші чи ні. Як, до речі, і в місцевому управлінні Пенсійного фонду України та статистики, адже в ці державні установи з акціонерного товариства надходили звіти про те, що заборгованості по заробітній платі підприємство не має, повідомляє прес-служба прокуратури в Закарпатській області. Це було завідомо грубою брехнею — у такий спосіб умисно приховувалася чимала заборгованість — 43300грн.

    Прокуратурою Іршавського району за таке окозамилювання, а точніше, за зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, а також невиплату заробітної плати і службову підробку, порушено кримінальну справу за цілим „букетом” ознак статей КК України. Зокрема, ст.ст. 175; 364 ч.2 та 366. Санкції цих норм закону доволі суворі – неволя на строк до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

    Чи заслужили винні таку кару – покаже досудове і судове слідство. Воно ж має нагадати не тільки керівникам 4 підприємств, проти яких прокуратурою району за невиплату платні, зокрема, „Кооптзаготопром”, ВАТ „Ільницький завод МЗУ”, а й усім тим роботодавцям, які не поспішають розраховуватися зі своїми працівниками, давнє золоте правило – будь-яка робота красна платнею.

    Житель закарпатського Берегова отримував зарплату ..."мертвих душ"!
    Закарпаття: Як виплачуватимуть заборгованість педагогам?

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору