ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті — найнижчий показник розораності земель

    29 июня 2024 суббота
    41 переглядів

    У Києві відбулось розширене засідання Колегії Мінприроди України "Про підсумки роботи Міністерства охорони навколишнього природного середовища України у I-ому півріччі 2007 року". Воно проходило під головуванням Першого заступника Міністра Сергія Глазунова.

    У роботі Колегії взяли участь керівництво Мінприроди, начальники територіальних управлінь, урядових органів у складі Міністерства, державних екологічних інспекцій в областях, представники Кабінету Міністрів України, громадськість та ЗМІ. На підсумках провели порівняльний аналіз усіх напрямків роботи Міністерства у областях та АРК.

    Зокрема, відмітили, що на Закарпатті найнижчий показник розораності земель. Він складає 15% від усієї території краю, у той час, коли у Запорізькій області – близько 70%, а у Кі-ровоградській – 72%. Зменшилися викиди підприємствами у атмосферу на 3,6% у порів-нянні з попереднім роком. Відбулось зростання площі земель лісового фонду краю. У нас діють три природоохоронні програми, проте рівень екологічного аудиту низький. Це означає, що потрібно працювати над визначенням відповідності сучасної екологічної ситуації екологічним стандартам.

    На засіданні заплановано змінити відсоток фінансування до державного та місцевого фондів ОНПС – по 50% (дотепер – 65% і 35% відповідно), а також розробити Національний план дій з охорони довкілля. Наразі надано конкретні доручення на II півріччя 2007 усім структурам, що віднесені до сфери діяльності Мін природи, повідомили ЗІА "Простір" з прес-служби Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Закарпатській області.

    Державне управління охорони навколишнього природного середовища в Закарпатській області
    Закарпатська земля: Гроші, час і нерви...

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору