ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті повнісінько м’ясного фальсифікату!

    02 июля 2024 вторник
    41 переглядів

    Прилавки магазинів та базарів Закарпатської області переповнені м’ясним фальсифікатом. Це засвідчили перевірки працівників обласного управління захисту прав споживачів, які за минулий рік перевірили чимало м’ясної та ковбасної продукції.

    Результати здійсненої управлінням роботи лише за останній квартал минулого року вражають: з 17 перевірених суб’єктів господарювання, які займаються реалізацією ковбас та м’яса на ринках області, порушення виявлено в 15!

    Як повідомив начальник Закарпатського обласного управління у справах захисту прав споживачів Віталій Танчинець, "працівниками управління лише за IV квартал 2005 року перевірена якість 1,6 тонн м’яса, з них забраковано 0,7 тонн, або 43,8 % перевіреної кількості. Слід зазначити, що при перевірках бракувався фарш м’ясний заморожений який, як з’ясувалося, здебільшого був невідомого виробництва, тобто без маркування. Також ми бракували імпортний аналогічний продукт виробництва Польщі, який за зовнішнім виглядом не вписувався в жодні рамки, а також, певна річ, через відсутність супровідних документів. Такого польського фаршу ми забракували 8,5 кг. В одному з магазинів "АВС" в м. Ужгороді, ще більше десятка кілограмів у різних підприємців на ринку в Сваляві. Окрім того, працівниками управління спожив захисту бракувалися і знімалися з продажу кури морожені, а також заморожені м’ясні курячі товари за причини відсутності будь-якого маркування, ветеринарних довідок, сертифікатів відповідності. Найбільше таких порушень на ринках у Мукачеві та Сваляві. Та ще гіршою є ситуація з ковбасами. У даному випадку взагалі невідомо. Що ми споживаємо. Судіть самі: за четвертий квартал 2005-го працівниками спожив захисту перевірено 0,6 тонн ковбасних виробів, з них забраковано 0,43 тонн або 71,7 %! Як засвідчують результати перевірок, ковбасні вироби бракувалися і знімалися з продажу за причини закінчених термінів придатності, нестандартного зовнішнього вигляду, відсутності маркування, нестандартних фізико-хімічних показників".
    Ужгородські митарі дозволили ввезення на територію України 12 одиниць транспорту з м’ясопродуктами сумнівного походження
    Ужгородська митниця: У паливному баці — контрабандне …м’ясо!
    Донецьк-Закарпаття: Знешкоджено міжрегіональну схему контрабандного постачання в Україну м’ясопродукції
    Закарпатські митники виявили 20 тонн контрабандних м’ясопродуктів

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору