ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Помаранчева коаліція: вона розпалась чи ні?

    01 июля 2024 понедельник
    66 переглядів

    Як уже повідомляв "UA-Reporter.com", напередодні ввечері в результаті неймовірного сценарію, розіграного регіоналами, комуністами та соціалістами, спікером став Олександр Мороз. На закритому голосуванні його підтримали 238 депутатів. Не всі соціалісти віддали голоси за свого лідера, вважаючи ситуативний союз з опозицією зрадою помаранчевої коаліції. У зраді звинуватили СПУ також БЮТ і "Наша Україна". Але Олександр Мороз заявив, що нікому нічого не винен і закликає ворожі політичні табори до примирення. Cьогодні голова парламенту сподівається зустрітись із президентом Віктором Ющенком, щоб обговорити подальшу співпрацю. Чи розпалась помаранчева коаліція – головна політична інтрига сьогоднішнього дня. Сьогодні на політраді Соціалістичної партії буде прийнято рішення про формат майбутньої парламентської коаліції, яка сформує уряд. За словами Олександра Мороза, питання про нового прем’єра має вирішитись до наступного вівторка. При цьому спікер відзначив, що не проти, аби уряд очолила Юлія Тимошенко. І сьогодні ж політрада блоку "Наша Україна" визначатиметься щодо участі в коаліції.

    Величезний оберемок червоних троянд від регіонала Азарова і ще більший букет від соціалістки Семенюк – перші квіти новобраному голові Верховної Ради, лідеру соцпартії Олександру Морозу. Він вдруге вступив у спікерську воду при активній допомозі донедавна своїх запеклих ворогів із Партії регіонів та комунсітв. Такий несподіваний поворот для Олександра Олександровича був цілком передбачуваним, зізнається голова Верховної Ради і з перших слів закликає ворожі табори до примирення та попереджає, що нічого нікому не винен.

    Олександр Мороз, голова Верховної Ради України: "Я відчуваю сьогодні моральне зобов‘язання і хочу сказати, що в мене всі депутати рівні, бо в мене зобов‘язань ні перед ким немає".

    Серед щасливих соціалістів найбільш повністю розчарований соціаліст Йосип Вінський. Несподіване єднання Мороза, Януковича та Симоненка Вінський вважає великлю ганьбою.

    Йосип Вінський, народний депутат України: "І ця ганьба ніколи не може бути змитою, і мені ще більше прикро, що очолив цю зраду Олександр Мороз".

    Про зраду заявляють і вчорашні друзі СПУ по коаліції – нашоукраїнці і тимошенківці. Тепер партія влади готується бути в опозиції. На папері помаранчева коаліція ще є, але голосування за Мороза доводить: фактично, любові на трьох вже не існує. Тож, пора регіонам і соціалістам думати над новим форматом коаліції.

    Євген Кушнарьов, народний депутат України, фракція Партії регіонів: "Мы не видим никаких перспектив одноцветной коалиции".

    Суперниками Мороза за головне парламентське крісло були нашоукраїнець Петро Порошенко і регіонал Микола Азаров. Як тільки Мороз відмовився підтримати Порошенка на спосаду спікера, Петро Олексійович розізлився і свою кандидатуру зняв. Як результат — 238 депутатів повірили спікеру Олександру Морозу.
    Олександр Мороз обраний новим Головою Верховної Ради України

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору