ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

П’ятеро інвалідів отримали «Таврії», ще на черзі близько трьох тисяч осіб

    29 июня 2024 суббота
    26 переглядів

    На Закарпатті черга на отримання спецавтомобілів «Таврія» просунулася. 1 грудня п’ятеро закарпатських інвалідів поїхали додому на новеньких легковиках. Нині черга на авто серед закарпатських інвалідів усіх категорій становить близько трьох тисяч осіб. Загалом же з початку року вручено понад 80 спецавтомобілів. Про це повідомила прес-служба ОДА.Ключі від довгоочікуваних машин вручив голова облдержадміністрації Олег Гаваші. У свою чергу, керівництво ВАТ «Закарпаття-Авто», на території якого відбулася святкова подія, пообіцяло, що при техобслуговуванні цих «Таврій» надаватиметься 40-відсоткова знижка.

    З початку року 10 тисяч інвалідів отримали грошову та натуральну допомогу на загальну суму 720 тисяч гривень. Понад 200 тисяч гривень виділено для компенсації за бензин, технічне і транспортне обслуговування та за невикористане санаторно-курортне лікування. Безкоштовно або на пільгових умовах телефонізовано 598 осель інвалідів. Працівники управління соцзахисту спільно з місцевими депутатами обстежили житлово-побутові умови чотирьох з половиною тисяч осіб з обмеженими фізичними можливостями, і майже тисячі з них надано матеріальну допомогу на їх поліпшення.

    На обліку в органах праці та соціального захисту населення Закарпаття перебуває понад 50 тисяч інвалідів, у тому числі близько трьох тисяч інвалідів війни та чотирьох тисяч дітей-інвалідів. Ця цифра з кожним роком зростає, переважно через швидке збільшення хворих на туберкульоз, онко- та кардіозахворювання.

    За два останні роки ветерани Закарпаття отримали 144 автомобілі “Таврія”

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору