ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Релігійний конфлікт у закарпатському Тячеві спровокували православні?

    28 июня 2024 пятница
    29 переглядів

    Між двома релігійними громадами закарпатського міста Тячева — греко-католицькою та православною — розгорівся конфлікт за Свято-Покровський храм. Попередньо вірники обидвох конфесій підписали угоду, відповідно до якої до рішення обласного господарського суду у храмі не проводитимуться богослужіння жодною зі сторін.Духовний наставник тячівських греко-католиків Іван Зубальський, котрий представився нашому виданню як настоятель церкви Успіння Пресвятої Богородиці (так Свято-Покровський храм називався до 1948 року. — пр. авт. Р.С.), на яку претендують обидві громади, стверджує, що конфлікт спровокували саме православні. За його інформацією, до серпня цього року дві громади почергово проводили службу у храмі, і все було нормально. Але після смерті православного священнослужителя на його місце прийшов новий і відтоді почалася конфронтація між релігійними громадами. Як стверджує отець Зубальський, новий священик спочатку погодився на почергове служіння, навіть підписав відповідну угоду про це. Але згодом, стверджує отець Іван, його викликали у міліцію і показали заяву православного душпастиря. Останній в своїй заяві повідомляв про погрози і тиск, який на нього чинився з боку греко-католиків, через що він і змушений був підписати угоду про почергове богослужіння.

    За словами Зубальського, на кожну службу до Тячева звозять православних з навколишніх сіл, бо в місті їх меншість. Окрім того, самі православні закривають двері і показово моляться перед ними, при цьому заявляють, що в церкву їх не пускають уніати.

    «Православні вдаються навіть до того, що йдуть в райраду і моляться цілий день, таким чином чинять психологічний тиск на представників органів влади, щоб ті вирішили питання на їхню користь», — переконаний Іван Зубальський. Він також повідомив, що у випадку, якщо обласний господарський суд прийме рішення на користь православних, греко-католики не опустять руки і продовжать боротися за свій храм у вищих судових інстанціях, пише Роман Сенишин, "Неділя".
    В закарпатском Тячево протестовало ..."Військо вірних козаків Чорноморських". Крестной ходой православных!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору