ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У сусідній Угорщині очищають річку Тиса від комунального сміття з України

    30 июня 2024 воскресенье
    55 переглядів

    Сьогодні біля населеного пункту Кішкьореї служби водогосподарства Угорщини розпочали очищення річки Тиса від комунального сміття, що, за версією угорської сторони, прибуло течією річки з України.

    Міністерство охорони довкілля і у справах водогосподарства Угорщини зробить усе для того, щоб витрати на проведення цих робіт, компенсувала українська сторона-забруднювач, зазначив на сьогоднішній прес-конференції у Кішкьореї держсекретар міністерства Ласло Котаї.

    За даними угорського природоохоронного міністерства, біля Кішкьореї на водній площі загалом 2,5 тис. кв. м зібрано кілька сот куб. м комунального сміття. Забруднення не містить шкідливих матеріалів. Вартість робіт становить 5-10 млн форинтів (орієнтовно 24-48 тис. гривень). Сміття з української річки Уж досягло 4 грудня угорської ділянки річки Бодрог 25-30-кілометровою смугою з 5-10-відсотковим покриттям водної поверхні й поширилося згодом і на річку Тиса. Очищення займе 5-7 днів.

    Як повідомив угорський держсекретар, 7 грудня уповноважений угорського уряду Йожефом Вароді направив інформацію про забруднення угорських річок Державному комітету по водному господарству України (уповноваженому від України, нач. відділу міжнародного співробітництва Валерію Касьянову), повідомляє УКРІНФОРМ.

    ***

    Як повідомляє "Закарпаття online", раніше Державна екологічна інспекція в Закарпатській області заперечила факт забруднення р. Тиса на території Угорщини побутовим сміттям, оскільки "ніяких офіційних звернень (повідомлень) про зазначене забруднення від відповідних служб Словацької Республіки та Угорської Республіки в Державну екологічну інспекцію в Закарпатській області не поступало".
    Закарпатські екологи спростовують інформацію з Угорщини щодо забруднення їхньої частини р.Тиса побутовим сміттям з України
    У забрудненні річки Тиса сміттям Угорщина звинуватила Україну, від якої угорці вимагатимуть відшкодування збитків
    Ужгороді: Угорські та українські спеціалісти обговорили питання контролю якості прикордонних вод басейну р.Тиса
    Закарпаття: Притисянську територію з її унікальними комплексами заплавних біотопів допоможе зберегти природоохоронний статус

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Думаю, що для областi такий метод очищення прибереговоi зони економiчно вигiдний. Думаю збирати i вивозити смiття транспортом при нинiшнiх цiнах на пальне було б набагато дороржче, тим бiльше якщо штраф платити не за рахунок мiсцевого а державного бюджету. Думаю- продолжение следует...