ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ужгород: Конфлікт між "Полюсом" та "Геліосом" вирішуватимуть у обласному Господарському суді

    29 марта 2024 пятница
    17 переглядів

    У місті Ужгороді виник конфлікт між підприємцями, що вирішуватиметься у господарському суді Закарпатської області. Позивач — приватний підприємець Петро Ренжин, просить захисту також у журналістів та громадськості, оскільки його бізнес полягав у наданні Інтернет-послуг у комп’ютерному кафе «Полюс» чималій кількості населення мікрорайону. Саме навколо приміщення кафе на вул.Капушанській (біля магазину «Геліос») виникло непорозуміння. За словами П.Ренжина, договір оренди був укладений з приватним підприємцем Оксаною Вовканич (яка у свою чергу орендувала приміщення у ВАТ „Геліос”) ще 1 березня минулого року терміном на 6 місяців. Водночас договір обумовлював, що у разі неподання однією зі сторін відповідної заяви протягом місяця, термін знову продовжується на півроку. П.Ренжин стверджує, що завжди вчасно сплачував орендні платежі, ніколи не мав боргу за використання електроенергії та не отримував жодного листа чи усного прохання розірвати договір. Однак 1 грудня цього року орендодавець відключив живлення в Інтернет-клубі, у цей же день було передано листа з вимогою звільнити приміщення до 2 грудня. Ці вимоги та розірвання договору П.Ренжин вважає незаконними і звертається до суду з проханням визнати право оренди та усунути перешкоди у користуванні орендованим майном, а також стягнути з відповідача суму понесених витрат у зв’язку з поданням позовної заяви. «Нещодавно я взяв кредит, розраховуючи на безперешкодну роботу у приміщенні клубу до березня 2006 року, адже саме до цієї дати автоматично мусить бути продовженим термін оренди, — коментує Петро Ренжин. — Я звернувся до адвоката і він впевнений, що виграє в суді цю справу включно з компенсацією заподіяної мені шкоди. Я вже вирішив перенести клуб до іншого приміщення, але звертатимусь до суду, бо це вже справа принципу. Порушувати закон не має права ніхто».

    Відповідач у справі, приватний підприємець Оксана Вовканич розповіла, що здавала приміщення у суборенду, оскільки сама орендувала його у ВАТ «Геліос». Орендодавець, за словами підприємця, розриває первинний договір, тому О. Вовканич ще місяць тому повідомила П. Ренжина про необхідність звільнити приміщення, на доказ чого має поштову відмітку про вручення листа. «Якщо П. Ренжин не звільнить приміщення, я змушена буду платити штраф своєму орендодавцю», — каже О. Вовканич.

    Петро Ренжин також подав заяву прокурору м. Ужгорода з проханням захисту „від неправомірних та самоуправних дій керівництва ТзОВ „Геліос”.
    Хто "каламутить воду" в закарпатському Хусті?
    Закарпаття: у Балоги конфлікт з угорськомовною газетою

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору