ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Верховинці вважають: "Треба боротися з нестатками, а не з символікою!"

    30 апреля 2024 вторник
    26 переглядів

    В селі Ганичі Тячівського району на Закарпатті є пам’ятник Леніну. 24 січня цього року сільську раду зобов’язали ухвалити рішення про його знесення. Депутати опитали односельчан. Думка більшості була критичною щодо теперішніх державних верховод і виражалася в фразі: "Треба боротися з нестатками, а не символікою!" Президент В.Ющенко після цього, очевидно, не раз в своєму кріслі перевернувся.

    Тому депутати не пішли проти народу, і не ступили на шлях вандалізму. Пам’ятник В.І.Леніну вистояв. Він один із небагатьох уцілілих в області. Немає скульптурного зображення в Ужгороді і прикордонному Чопі, хоча навіть Нобелівський лауреат Габріель Гарсіа Маркес відзначав його творчу оригінальність останнього. На жаль, творити в нас тепер має право в основному Президент. І, на жаль, дурниці.

    А пам’ятник у Ганичах встановлений і взятий під охорону держави рішенням виконкому Закарпатської обласної ради депутатів трудящих від 12 січня 1970 року. ВІдтак отримав паспорт пам’ятника загальносоюзного значення від Міністерства культури УРСР, який був підтверджений у 1990 році. Наразі знаходиться він у доброму стані, органічно вписався в центр села.

    Василь ЗУБАЧ.

    Закарпаття: 92 населені пункти гірського краю ще мають топоніми діячів тоталітарного режиму
    Про відзначення 90-річчя Великого Жовтня та утворення УРСР на Закарпатті
    Закарпаття: Найкраще пам’ятник вождю Великої Жовтневої соціалістичної революції зберігся у прикордонному Чопі
    В Ужгороді пам’ятник Кобзаря хочуть поставити на місці, де стояв ...Ленін!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Правду люди мают - с памятниками войовати много розуму не треба.А от достойні пенсії платити пенсіонерам,корупцію выкорчовати,інфраструктуру розвивати та ін. треба мати і ізвилини в мозгах.Шо у наших керівників не проглядуєся.Одны руки загребущі.