ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатська Міжгірщина має власний герб!

    28 июня 2024 пятница
    30 переглядів

    Земляк повинен турбуватись про земляків. Саме так робить виходець із гірського Лісківця відомий закарпатський скульптор Михайло Белень. Цими днями доктор мистецтвознавства, заслужений художник України, знову порадував міжгірців, виготовивши герб Міжгірського району.Раніше Михайло Белень удостоїв символічними знаками села Н. Студений, Пилипець, Колочава, Рекіти, а також рідний Лісківець. На його рахунку - пам'ятник Іванові Ольбрахту в Колочаві, літератору і громадсько-культурному діячеві Василю Гренджі-Донському, поету-коломийкарю Іванові Гурзану.

    Є ще один добрий намір у Михайла Беленя - виготовити і встановити на фасаді Лісковецької ЗОШ I-II ст. меморіальні знаки, присвячені видатним діячам історії, науки І культури, яких доля пов'язувала з цим верховинським осідком. Це - академік НАН України Олекса Мишанич, а також Ілько Гурзан, В. Гренджа-Донський, І.Ольбрахт, художник Йосип Бокшай та президент Карпатської України Августин Волошин.

    Василь Пилипчинець, Міжгір'я.
    Яким бути гербу та прапору Свалявщини?

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Радий приємній новині, бо у минулому році Михайло Белень вперше виготовив скульптурне зображення Гербу Малої академії літератури і журналістики.Наснаги Тобі і міцного здоров'я славетний земляче!
    З повагою -ректор МАЛіЖ, заслужений журналіст України Василь Тарчинець