ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатський греко-католицький єпископ Мілан Шашік відслужить Різдвяну Літургію під відкритим небом

    30 июня 2024 воскресенье
    50 переглядів

    Адміністратор Мукачівської греко-католицької єпархії єпископ Мілан Шашік заявив про свій намір 7 січня очолити Різдвяну святкову архиєрейську Літургію в парафії у Великих Лазах Ужгородського району. А 8 січня владика Мілан відправить Службу Божу в парафії у Бенедиківцях Мукачівського району. Як повідомляє Релігійно-інформаційна служба України, через небажання представників УПЦ (МП) впустити для почергових богослужінь греко-католиків до храмів, які їм колись належали, прийдеться відправляти Літургію під відкритим небом.

    „Цілком можливо, що ці обидві Літургії, як і позаминулого року, я буду змушений відправляти надворі на морозі через те, що греко-католицькі громади в тих селах позбавлені можливості молитися у своїх церквах, – заявив єпископ Мілан Шашік. – Наших вірників всупереч рішенню суддів не допускають до храмів православні Московського Патріархату, хоча наші громади погоджуються на почергові богослужіння”.

    Мукачівський греко-католицький єпископ Мілан Шашік розповів, що, наприклад, у Бенедиківцях на території селищної ради є сім церков. П’ять з них побудовані греко-католиками, дві – православними, і всі храми перебувають у користуванні УПЦ (МП). Там зареєстровано три греко-католицькі громади, однак ні в одній з церков вони не можуть відправляти богослужіння. Минулого року буря зняла дах на тій церкві, де згідно зі судовим рішенням мали би відбуватися почергові відправи. На храмі залишилися лишень дві бані з хрестами, встановленими колись греко-католиками.

    „Господь дає знак з неба, уже не може дивитися на ту кривду: вже 15 років греко-католики змушені в тому селі молитися на морозі, – говорить єпископ Мілан Шашік. – Наші вірники збирали кошти на ремонт, ходили також по селах Галичини. Вдалося церкву знову накрити, але нас жодним чином не допускають. Стараємося, щоби на свята могли відправити в церкві, а якщо не допустять, то буду відправляти знову на вулиці”.
    Львів’яни покажуть в Ужгороді "Сни у ніч Святого Миколая"
    Закарпаття: Малоберезнянський монастир зустрічав міжнародну прощу
    У закарпатському Хусті освятили новий греко-католицький храм
    Ужгород: Завтра — перша журналістська проща

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору