ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: На Іршавщині відкрито 19-й у гірському краї дитбудинок сімейного типу

    29 июня 2024 суббота
    33 переглядів

    У селі Імстичево Іршавського району Закарпаття відкрили 19-й дитячий будинок сімейного типу в регіоні. Сім’я Оксани та Федора Добра виховуватиме двох дівчаток, позбавлених батьківського піклування, повідомили в прес-службі Закарпатської облдержадміністрації. Кажуть, що на цьому не зупиняться – згодом планують взяти ще трьох діток.Сестрички – дванадцятирічна Неля та тринадцятирічна Мирослава досі мешкали в Ільницькій школі-інтернаті. Кажуть, новою родиною задоволені – батьки їх люблять, знайшли спільну мову з Марійкою та Ганною – рідними дочками Федора та Оксани Добра.

    Мама новоствореної родини, Оксана, зізналася, що ідея створення такого будинку визріла у її чоловіка. Порадилися з дітьми і вирішили взятися за цю благородну справу. Батько великої сім’ї, Федір, працює директором Імстичівської ЗОШ І ст. Каже, що і влада, і спонсори їм допомагають. За сприяння обласної державної адміністрації на спонсорські кошти для сім’ї придбали меблі на суму 16 500 гривень. Не залишилась осторонь й Іршавська районна адміністрація, яка виділила 15 тисяч гривень на поточний ремонт та проведення опалювальної мережі.

    З нагоди відкриття дитячого будинку голова облдержадміністрації Олег Гаваші подарував сім’ї телевізор, систему „карооке”, DVD-програвач, голова Іршавської райдержадміністрації – холодильник і морозильну камеру, Сергій Лябін від Чопської митниці – пральну машину. Вітали нову сім’ю й вихованці дитячого будинку сімейного типу з села Великий Раковець, що на Іршавщині. Керівник області Олег Гаваші переконаний, що соціальні інститути, які ґрунтуються на сімейних формах опіки, необхідно розбудовувати. Нині в області функціонує вже 19 будинків сімейного типу. З державного бюджету протягом 7 місяців 2006 року виплачено майже вісімсот з половиною тисяч гривень соціальної допомоги дітям-сиротам та дітям, які позбавлені батьківського піклування, батькам-вихователям та прийомним батькам.

    Начальник служби у справах неповнолітніх облдержадміністрації Світлана Якімеліна стверджує, що батьки, які виявили бажання створити дитячий будинок сімейного типу, проходять спеціальні підготовчі курси, адже взяти відповідальність за долю маленької людини – справа надзвичайно непроста і відповідальна.

    ***

    До кінця серпня 2006 року буде створено ще дві прийомні сім’ї у Мукачівському районі та м. Мукачево. Впродовж поточного року заплановано створити ще 3 дитячі будинки сімейного типу та 6 прийомних сімей.
    Сьогодні на Закарпатті відкрили 16-й дитячий будинок сімейного типу
    Дружина Ющенка відкрила "Дивосвіт" у закарпатському Мукачеві
    На Закарпаттi вiдкрито дитячий будинок сiмейного типу "Зернятко", де вихователями працюють монахинi

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору