ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: Швидкий розвиток мереж супермаркетів у регіоні відбувається з прицілом на покупців з Угорщини та Словаччини

    05 июля 2024 пятница
    26 переглядів

    Як вже повідомляв журнал "Агроогляд: овочі та фрукти", на ринок Закарпаття, врешті, почали виходити загальнонаціональні мережі супермаркетів. Навесні 2006 р. перший магазин в Ужгороді відкрила мережа супермаркетів "Сільпо", а влітку відкрився перший супермаркет "Великої кишені", що згодом перейшов у формат гіпермаркета. Раніше в м.Ужгород функціонувала тільки мережа супермаркетів "Вопак", що була представлена трьома супермаркетами, з яких два супермаркети працювали за договором "франшизи". У вересні цього року відкрився супермаркет "Дастор", який зараз вирізняється найбільшим асортиментом свіжої та замороженої овочевої та фруктової продукції. Особливістю останніх нововідкритих супермаркетів в м. Ужгород є збільшена торгова площа (близько 2 тис. кв. м) та широкий асортимент плодоовочевої продукції, який на ринку не можна побачити.

    На даний час в м.Ужгород (населення близько 120 тис.) працює 6 супермаркетів. Ще кілька супермаркетів планується відкрити в поточному році, зокрема супермаркет ТОВ "Барва", а також наступні магазини мереж "Сільпо" та "Вопак". При цьому останнім часом з'явилася інформація про те, що один з супермаркетів "Вопак" було продано мережі "Сільпо", однак прояснити ситуацію з даною трансакцією з офіційних джерел не вдалося.

    В закарпатських електронних ЗМІ в останні дні пройшла інформація про розширення мережі "Пакко", до якої належить мережа супермаркетів "Вопак", на інші міста Закарпаття. На думку Людмили Дзямко, фахівця з ринкової інформації Закарпатського представництва Проекту аграрного маркетингу, це цілком можливо, оскільки в м. Ужгород конкуренція постійно зростає.

    На збільшення кількості супермаркетів в області значною мірою впливає географічне розміщення Закарпаття. Адже область має кордони з чотирма країнами Центральної Європи, такими як Румунія, Словаччина, Угорщина та Польща. Ціни на більшість товарів у цих країнах значно вищі, ніж в Україні, що стимулює прикордонну торгівлю. У вихідні до супермаркетів регіону приїздить дуже багато словаків та угорців. У результаті значного попиту на продукти з боку іноземних туристів ціни на деякі продукти харчування в Закарпатській області інколи перевищують ціни в столиці України.

    В той же час розвиток торгових мереж і значний попит на продукти харчування значно збільшують можливості для професійних виробників плодоовочевої продукції. Деякі з них вже зараз починають пристосовувати своє виробництво до вимог супермаркетів, завдяки чому отримують вищу ціну на продукцію та надійний і перспективний канал збуту вирощених овочів, фруктів та ягід.
    В Ужгороде появится торгово-развлекательный центр ТМ "Континиум"
    Завтра супермаркет "Велика Кишеня" в Ужгороді стане гіпермаркетом
    Балога будує в Ужгороді сумермаркет?
    В субботу в Ужгороде открылся третий супермаркет "Вопак"

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Так так, розвивайте, підіймайте ціни і годуйте й так зкорумповану до кісток митницю