ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У Карпатському інституті підприємництва університету «Україна» відзначили День юриста

    01 липня 2024 понеділок
    31 переглядів
    У Хусті діє спецкурс наукової реабілітації для молоді з особливими потребами.

    Вчора в Карпатському інституті підприємництва університету «Україна» відзначили День юриста. Особливістю навчального закладу є те, що крім звичайних студентів тут діє спеціальний курс наукової реабілітації для молоді з особливими потребами. Зокрема, серед вихованців вишу є й абсолютно сліпі, і інваліди-візочники, і студенти з вадами слуху. Самих же «правознавців» у вузі – шістдесят.

    Тож із квітами та подяками до майбутніх служителів Феміди завітали суддя Хустського районного суду Ярослав Орос та керуючий справами Хустського міськвиконкому Василь Сабадош.

    –Сам я навчався в Київському національному університеті внутрішніх справ за спеціальністю «Правознавство». У юридичній сфері працював на різних посадах і можу засвідчити, що робота, спрямована на допомогу людям є завжди цікавою, потрібною та надзвичайно важливою. Сьогодні юриспруденція займає ключове місце в процесі державотворення, а професія юриста дає змогу змінити світ, зробити його кращим.Для молоді знайти своє покликання – означає віднайти себе у праці, яка відповідає душевним потребам, інтересам та способу життя, – зазначив під час урочистостей пан Василь.

    –Правовий спеціаліст мусить мати знання з психології людини та володіти ораторським мистецтвом, потрібно також уміти знаходити особливий підхід до кожної особистості. Людина від природи є «чистим аркушем», однак у процесі розвитку вона набуває різних якостей, стає доброю або злою, спокійною або агресивною. Тож я вирішила здобути фах правознавця, аби з легкістю знаходити вихід із будь-якої конфліктної ситуації, – розповіла для «Карпатського об’єктива» вихованка вишу Мар’яна Липчей.

    З нагоди свята очільниця учбової установи Вікторія Чопей вручила першокурсникам патріотичні синьо-жовті сувеніри, а студенти організували для своїх наставників цікаву розважальну програму з інсценівками, віршами та піснями під гітару.

    Марина Алдон

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору