ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: Ніякий "дах" алкогольним "баронам" не допоможе...

    01 июля 2024 понедельник
    57 переглядів

    Відомо, що алкогольний бізнес є одним із найбільш прибуткових, але і найбільш криміногенним. Саме у сфері торгівлі лікеро-горілчаними напоями виявляються найчастіше тіньові схеми реалізації продукції та ухилення від сплати податків. Наприклад, уже цього року працівниками податкової міліції Закарпатської області встановлено 23 факти незаконного обігу лікеро-горілчаної продукції, за якими вилучено понад 76 тисяч пляшок фальсифікованої горілки на загальну суму 520 тисяч грн. Крім цього встановлено 12 фактів вилучення з незаконного обігу фальсифікованих марок акцизного збору у кількості 11397 штук. Ось і наприкінці жовтня податкові міліціонери спільно з працівниками регіонального управління ДААК ДПА України у Закарпатській області у складських приміщеннях одного з ужгородських підприємців виявили майже 21 тисячу півлітрових пляшок горілки в асортименті з підробленими марками акцизного збору. Наразі горілку вартістю 122 тисячі гривень вилучено. Вирішується питання про порушення кримінальної справи.

    Наслідками таких дій підприємця стануть фінансові санкції, які у десятки разів перевищать ту вигоду, яку би підприємець одержав від реалізації цієї горілки. Більше того, він позбавиться і самої ліцензії на здійснення оптової торгівлі алкогольними напоями. Тож чи варто йти на такий ризик?

    Налагоджуючи партнерські відносини з платниками податків, державна податкова адміністрація у Закарпатській області прагне всілякими формами і методами попередити порушення податкового законодавства, поставити заслін тіньовому бізнесу, заставити його сплачувати податки. Саме з цією метою, як повідомили "UA-Reporter.com" у прес-службі ДПА в Закарпатській області, 2 жовтня відбулася зустріч голови обласної ДПА Ігоря Кріля з керівниками підприємств та підприємцями, які здійснюють оптову торгівлю алкогольними напоями. А таких у нашій області 19.

    Як заявив їм головний податківець Закарпаття, від них усіх вимагається лише одне – щоб вони працювали легально і сповна сплачували податки. А для цього необхідно завозити тільки якісну продукцію з марками акцизного збору встановленого зразка, забезпечити її зберігання лише в тих місцях, які вказані у ліцензії. Оптовий продаж алкогольної продукції має проводитися лише тим суб’єктам господарювання, які мають ліцензію на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольних напоїв, а при продажу за готівку - тільки через касові апарати. При транспортуванні алкогольної продукції використовувати тільки бланки товарно-транспортних накладних суворої звітності.

    В інших випадках, при виявленні порушень, - наголосив Ігор Кріль, - наступить передбачена законодавством відповідальність. І ніякий “дах” вам у цьому не допоможе. Віднині податкова служба діятиме жорстко!

    Домовлено через півтора місяця провести нову зустріч, під час якої підвести підсумки роботи і обговорити проблемні питання здійснення оптової торгівлі алкогольними напоями.

    Після зустрічі з підприємцями голова ДПА у області провів прес-конференцію для присутніх на ній журналістів і відповів на їх запитання.

    — Головне наше завдання- підкреслив Ігор Іванович,- не допустити на ринок області фальсифікованої та нелегального виробництва горілки. В таких умовах легальним, чесним підприємцям буде працюватися легше. А бюджет одержить значно більше коштів.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору