ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатські любителі зимових розваг вшанували гору Синяк

    01 июля 2024 понедельник
    30 переглядів

    Минулих вихідних на Закарпатті любителі зимових розваг вшановували найвищу у районі вершину, обладнану гірськолижним підйомником - гору Синяк. Це було свято і конкурс водночас. На цій горі навіть іноземців побільшалор вдвічі. А подарунок переможцям конкурсу - саме те, що їм і потрібно - право кілька днів спускатися цією горою. Вже безкоштовно.

    Шестирічний Коля Запотоцький з Мукачевого відтепер почесний гість гори Синяк. За швидкісний спуск його нагородили іменною карткою, яка дозволяє безкоштовно користуватися підйомником.

    І хоча переможців свята визначали лише серед лижників, це не завадило любителям інших розваг також насолоджуватися незвичним дійством.

    Вшановували цього дня гору і екстремали на велосипедах.

    Утім, за святами все ж проглядалися проблеми, типові для вітчизняного туризму: нерозвинутий сервіс, слабка інфраструктура, жодної підтримки з боку держави.

    Наприклад у Хорватії безвідсотковий кредит надає держава, людина збудувала перший поверх, туди приймає туристів, за сезон заробила вже гроші і вже віддає цей кредит, бере інший. Але платиться державі так званий туристичний збір, держава має з цього зиск, кожен з цих туристів, щось купить, щось поїсть, тобто інфраструктура навколо цих комплексів вона оживає.

    Попри це лише в Закарпатті цієї зими іноземних туристів побільшало удвічі. Аби уникнути черг на українсько-словацькому кордоні розгорнули додатковий мобільний пункт пропуску.

    Наталка Зотова, "1+1".
    Закарпаття — край невичерпних туристичних можливостей
    Мукачівські чиновники "розбазарювали" рекреаційні землі
    Закарпатський "Синяк" стане курортом державного значення?
    Закарпатські ветерани оздоровлюються у санаторії "Синяк"

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору