ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатське ТзОВ ухилилось від сплати ввізного ПДВ та мита на суму майже 1,5 млн.грн. (розширене)

    30 июня 2024 воскресенье
    23 переглядів

    Генеральною прокуратурою України за матеріалами працівників управління податкової міліції ДПА у Закарпатській області порушено кримінальну справу за ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах щодо генерального директора одного з хустських товариств з обмеженою відповідальністю Євгена Ш. та його заступника Юрія Я.Як повідомили "UA-Reporter.com" в управлінні податкової міліції, ще у 2000 році між підприємством та Закарпатською обласною державною адміністрацією, відповідно до Закону України "Про спеціальний режим інвестиційної діяльності у Закарпатській області", був укладений договір про реалізацію інвестиційного проекту. Товариство взяло на себе зобов’язання за власні кошти організувати виробництво меблів з використанням сучасних технологій обробки деревини, а облдержадміністрація – забезпечити необхідні умови для реалізації проекту. Договором було передбачено, що з жовтня 2000 по червень 2002 рік Товариство вкладе інвестиції в розвиток Закарпатської області на загальну суму 5 млн. 815 тис. 350 доларів США – з них 551 тис. доларів США коштами, а також ввезе обладнання – на 5 млн. 264 тис. 350 доларів США.

    Згодом, щоб збільшити загальну суму інвестицій, ним та облдержадміністрацією були внесені зміни та доповнення до договору, згідно з яким підприємство збільшувало інвестування в економіку Закарпатської області до 6 млн. 436 тис. 350 доларів США.

    У 2002 році на територію України було ввезено технологічне обладнання для виробництва меблів на суму 5 млн. 904 тис. 621 грн., яке Закарпатською митницею, відповідно до Закону України "Про спеціальний режим інвестиційної діяльності у Закарпатській області" та на підставі договору, було звільнено від обкладання митними платежами на суму 1 млн. 492 тис. 372 грн.

    Однак керівники товариства з обмеженою відповідальністю без письмової згоди Закарпатської ОДА, в порушення інвестиційної угоди, не здійснили його монтаж в межах території, визначеної інвестиційним проектом, а передали в оренду на 4 роки одному із акціонерних товариств Київської області.

    Службові особи підприємства, використавши пільги по сплаті митних платежів, передбачені Законом України “Про спеціальний режим інвестиційної діяльності у Закарпатській області“, не здійснивши дій щодо зміни режиму імпорту обладнання, умисно ухилились від сплати ввізного ПДВ та мита на суму 1 млн. 492 тис. 372 грн., чим завдали значної шкоди державі.

    За даним фактом ведеться слідство.

    Хуст: Керівництво ТзОВ ухилилось від сплати ввізного ПДВ та мита на суму майже 1,5 млн.грн.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору