ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Минулоріч за кордонами України працювало понад 100 тисяч жителів Закарпаття

    16 июня 2024 воскресенье
    59 переглядів

    70 % мігрантів із Закарпаття – чоловіки, проте в Італії понад 60 % працюючих мігрантів із Закарпаття – жінки. Більшість закарпатців, а це близько 68 тисяч, працюють у Росії, Чехії, Словаччині, Португалії та Італії. Вікова категорія заробітчан в основному від 25 до 40 років.

    Як розповів учора, 18 квітня, під час засідання Ужгородського прес-клубу директор Закарпатського обласного центру зайнятості Юрій Фущич, минулого року закордон було працевлаштовано понад 100 тисяч закарпатців. Натомість на Закарпатті із 1 мільйона 250 жителів реально працює близько 550 тисяч, — повідомив директор центру зайнятості.

    Він зауважив, що незважаючи на певну стабілізацію економічної ситуації, все ж багато краян продовжує вирішувати проблему безробіття заробітчанством. «Середній рівень заробітної плати на Закарпатті сягає 1 тисячу 100 гривень, однак 60 – 70 % вакансій у центрі зайнятості – з пропозицією зарплати 500 гривень, тобто майже на рівні прожиткового мінімуму».

    Юрій Фущич розповів, що під час безпосереднього спілкування із заробітчанами зрозумів, що «їм доводиться несолодко»: «Так, мінімальна заробітна плата у Португалії – 407 євро, середня – 700 євро за 8-годинний робочий день, проте, до прикладу, лише квиток на автобус коштує 1,3 євро. Тому більшість наших громадян працює далеко не 8 годин. У тій же Португалії цього року померло майже 75 українців, 560 громадян сидять у в’язниці.

    На противагу цій статистиці, пан Фущич навів ще одну: 70 % із працюючих у Закарпатті іноземців займають керівні посади, повідомляє ЗІК.
    Іван Кулеба: Чехія не має наміру підписувати нову угоду з Україною щодо працевлаштування заробітчан
    Закарпатці поневіряються по світах у пошуках заробітчанського хліба
    Троє закарпатців-заробітчан загинули у м.Долина на Івано-Франківщині
    Закарпатці влаштували різанину в угорському місті Ниїрміхалді. Електропилою!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    наконец то, как только Россия обьявила что готова предоставить 800 тысячам русинов работу, по 1000 баксов в месяц, так и тема актуализировалась сразу :)