ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: Не місце красить людину...

    01 июля 2024 понедельник
    51 переглядів

    Здавалося, ще трохи і надзвичайно важлива справа – створення належних умов праці на підприємствах регіону – буде занедбана остаточно. Непоправної втрати вдалося уникнути завдяки ентузіастам працеохоронної царини як Територіального управління Держгірпромнагляду по Закарпатській області, так і кращих підприємств краю. Зусилля останніх на цій ниві важко переоцінити. З життєвого досвіду знаючи, що планку рівня безпеки виробництва та охорони праці належить тримати високо, та щиро сповідуючи постулат народної мудрості “не місце красить людину, а людина його”, вони зуміли не тільки не розгубити надбане в попередні часи, а навіть примножити його тоді, коли руба постало питання виживання і служб охорони праці, і більшості самих підприємств області.

    В останній рік увагу до стану справ у працеохоронній царині посилив Указ Президента України Віктора Ющенка про встановлення Дня охорони праці в Україні та щорічне його відзначення 28 квітня – у Всесвітній день охорони праці.

    Як зустріли це свято безпосередньо на виробництвах? Служба охорони праці концерну “ЕНО-Меблі ЛТД”, що в Мукачеві – другого в Україні підприємства деревообробної галузі за обсягами продукції, що виробляється, та першого – за її імпортом – обладнала для своїх працівників сучасний кабінет з охорони праці та випустила присвячений Дню охорони праці інформаційний вісник. Фірми “Едельвейс-Ле-Го” та “Інтерконтиненталь”, що виготовляють жіночий одяг, провели атестації робочих місць за умовами праці, усунувши небезпечні та шкідливі виробничі фактори. ТОВ “Фішер-Мукачево”, продукція якого - бігові, гірські поліуретанові лижі та хокейні ключки - користується неабияким попитом у світі, провела нараду, присвячену проблемам безпеки виробництва. Було відзначено досвід кращих, приділено увагу працівникам, що колись отримали виробничі травми та їхнім родинам. Управління лісового господарства, що представляє провідну в економіці регіону галузь, провело семінар-огляд з питань культури виробництва та охорони праці на базі Державного підприємства “Берегівське лісогосподарство” з показовою рубкою...

    З нагоди Дня охорони праці Територіальне управління Держгірпромнагляду за вагомий внесок у реалізацію державної політики у сфері охорони праці і промислової безпеки вперше відзначило Почесними грамотами кращих із кращих: генерального директора ТОВ “ЕНО-Меблі ЛТД Євгена Кунинця, генерального директора ТОВ “Едельвейс-Ле-Го” Петра Басараба, начальника служби охорони праці СП “Фішер-Мукачево” Тетяну Гутник, директора Державного підприємства “Ужгородське лісове господарство” Івана Костіва... І ще тринадцятьох ентузіастів працеохоронної ниви, чиї зусилля посприяли створенню позитивного іміджу служби, що відстоює інтереси виробничників у створенні гарантованих Конституцією України гідних та безпечних умов праці.



    Віра ТУРЯНИЦЯ, керівник прес-служби ТУ Держгірпромнагляду по Закарпатській області

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору