ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатська земля: За гарні очі чи гарні гроші?

    30 июня 2024 воскресенье
    27 переглядів

    Кажуть, влада – це наркотик. А коли від цього "важкого наркотика" у чиновника затьмарюються совість і здоровий глузд, тоді потрібно негайне лікування. Інакше хвороба може стати хронічною.

    Часто-густо "білі комірці" чомусь забувають про свої обов'язки чесно служити людям і державі, вважаючи, мабуть, що у них прав не менше, ніж у самого гаранта Конституції. Тому й не дивно, що останнім часом об'єктом розбазарювання у нашому краї стають земельні ділянки, котрі чиновники роздають направо й наліво. Але про все по порядку...

    Про одну з форм недуги на Берегівщині довідалися працівники управління державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС. Зокрема, оперативники довідалися про незаконне виділення посадовцями земельної ділянки в 33 га під сміттєзвалище. Під час оперативних заходів "безівці" встановили, що службові особи одного з відділів "білого дому", виходячи за межі своїх повноважень, на усну вимогу керівництва підготували проект-рішення сесії про надання згоди на створення спільного підприємства. Отож комунальному підприємству без надання дозволу було доручено розробку проекту відведення земельної ділянки та його подальше затвердження, без нарахування та сплати втрат сільськогосподарського виробництва, без винесення меж у натурі й оформлення права на користування земельною ділянкою 33 га (ласий шматочок, чи не правда?) з подальшою передачею права на користування цим шматочком землі СП. Звісно, все це було зроблено з грубим порушенням відповідних статей Земельного кодексу України. Що не кажи, а рішення "білокомірцеві" прийняли так хитромудро, що, мабуть, і сам великий комбінатор розвів би руками з подиву. Де тільки такої "грамоти" навчилися чиновники, у яких заморських країнах? Зокрема, у відповідному документі була фраза "закріпити земельну ділянку", хоча, стверджують фахівці, земельну ділянку можна або виділити, або надати в оренду.

    У подальшому вказане рішення було прийнято сесією міської ради, і право користування зазначеною земельною ділянкою сільськогосподарського призначення вартістю 260 тисяч гривень було внесено службовими особами комунального підприємства до статутного фонду СП, основним видом якого є вивезення й утилізація відходів.

    Далі — більше. Користувачі повинні були зняти верхній родючий шар грунту і заплатити у державну казну втрати земель сільськогосподарського призначення. Однак цього, як вже здогадується читач, не трапилося. Таким чином державі завдано збитків на 1 мільйон 318 тисяч гривень, повідомляють "Відомості міліції".


    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору