ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Прикордонники Закарпаття перепинили шлях до Словаччини 41-му нелегалу із Молдови

    01 июля 2024 понедельник
    37 переглядів

    Сорок один нелегальний мігрант із Молдови, які направлялися на заробітки в країни Європейського Союзу, були видворені через міжнародний автомобільний пункт пропуску "Мамалига-Крива" Чернівецької області.

    Як повідомив прес-секретар Чернівецького прикордонного загону Костянтин Лисник, нелегали були затримані в Закарпатті прикордонниками Чопського прикордонного загону за спробу незаконного перетину українсько-словацького кордону.

    У групу входили 31 чоловік і 10 жінок, з них тільки троє мали при собі закордонний паспорт, решта були взагалі без документів. Переважна більшість — молоді люди у віці від 20 до 35 років.

    За словами Лисника, більшість громадян Молдови потрапили в Україну цілком законно, через пункти пропуску, але під час перетину кордону вказали неправдиву інформацію про мету своєї поїздки. Відносно всіх нелегалів ухвалене рішення про заборону в'їзду в Україну терміном на 5 років.

    У той же час, як відзначив начальник відділення по роботі з іноземцями й адміністративного виробництва штабу Чернівецького прикордонного загону підполковник Анатолій Бойко, основними причинами незаконної міграції є низький рівень життя, безробіття й низька заробітна плата в Молдові. Потрапити в Західну Європу їм допомагають досить багато посередників.

    "У Молдові й сусідніх країнах налагоджена ціла індустрія, яка спеціалізується на пошуку й переміщенні незаконних мігрантів. Більшість затриманих з Молдови свідчать, що платять за незаконні послуги від 500 до трьох тисяч євро. Деякі, за їхніми словами, виплачують лише частину, а решту віддають уже після працевлаштування в Італії, Іспанії або Португалії", - розповів Бойко.

    За даними штабу Чернівецького прикордонного загону, в 2006 році буковинськими прикордонниками видворено понад 1800 громадян Молдови.
    Вчора закарпатські прикордонники затримали групу нелегалів із 21-го громадянина Індії
    Закарпаття: Сімох нелегалів із Іраку зупинили тільки черги з "калашів" українських стражів кордону
    У закарпатському "Павшино" нелегали розплачуються за те, що влада досі не визначилася, якому відомству його підпорядкувати
    На українсько-угорському кордоні ліквідували черговий канал нелегальної міграції

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору