ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У Мукачеві відбувся чемпіонат України з пауерліфтингу в класичному жимі

    26 квітня 2024 п'ятниця
    21 переглядів

    У приміщенні Мукачівського драмтеатру пройшов чемпіонат України з пауерліфтингу в класичному жимі лежачи серед чоловіків і жінок, де атлети змагалися без застосування спеціальної екіпіровки.

    У турнірі взяли участь і 17 закарпатських спортсменів, семеро з яких здобули медалі різного ґатунку.
    У ваговій категорії до 47 кг серед жінок прогнозовано перемогла найлегша учасниця змагань – студентка факультету здоров’я людини УжНУ Єлізавета Бан (ФСТ «Динамо»), котра впевнено виконала всі три підходи до штанги й випередила призерок зі Львівщини та Тернопільщини на 25 кг! Ліза цього року вже стала чемпіонкою світу й України серед молоді, і ось перше доросле «золото». Одразу ж після нагородження спортсменка виїхала до обласного центру, де в урочистій обстановці їй вручили Почесну відзнаку Ужгородської міської ради в номінації «Діяльність у сфері молодіжної політики, фізкультури і спорту».
    Серед чоловіків у категорії до 74 кг не було рівних динамівцю з Ужгорода Олександру Шляхті, котрий відірвався від найближчих переслідувачів на 17,5 кг і з особистим рекордом став чемпіоном України. У вазі до 83 кг запекла боротьба за першість тривала до останнього підходу, і завдяки тактичному грамотно спланованому виступу тут переміг мукачівець Євген Захаров (ФСТ «Спартак»). Обидва наші силачі вперше здобули нагороди такого високого рівня.
    Віце-чемпіоном у ваговій категорії до 120 кг став 51-річний ветеран із Мукачева Іван Дрогобецький, який поступився «золотом» лише заслуженому майстру спорту з Полтавщини Валерію Карпову. Також срібними призерами стали мукачівець Євген Жеребак (понад 120 кг), свалявець Євген Іванчов (до 66 кг), а бронзову нагороду здобув Владислав Логойда (до 59 кг) із Мукачева.
    В інших вагових категоріях серед жінок перемогли Любов Турчин (Львівська область), Маргарита Макарова (Чернівецька), Ірина Воробйова (Волинська), Олена Федоренко (Луганська), Тетяна Іванова (Рівненська), Вікторія Поліщук (Вінницька), а серед чоловіків чемпіонами стали Віталій Пугачов (Рівненська), Віктор Кисіль (Хмельницька), Назар Дячук (Івано-Франківська), Ігор Мосій (Львівська). Головний приз змагань за найбільшу підняту вагу – смартфон найновішої моделі від спонсора чемпіонату Сергія Саміляка – виборов сумський суперважковаговик Валентин Сітало, який вижав 237,5 кг.
    За підсумками командної боротьби перше місце з 59 очками посіла збірна Закарпаття, на 2-му місці Львівська область (45 очок), на 3-му – Сумська (21 очко).
    Андрій Федорішко, голова обласної федерації пауерліфтингу

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору