ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Мукачево — символ туризму та виноробства Закарпаття

    26 квітня 2024 п'ятниця
    88 переглядів
    Чи є Мукачево душею Закарпаття?

    Сьогодні для багатьох, хто побував у м.Мукачево, це місто є символом туризму, кустарного виноробства та закарпатської мафії, яка контролювала прикордонну контрабандну торгівлю в 1990-х.

    "Поїзди, що прямують зі сходу на захід України через Мукачево, плавною дугою огинають повиту виноградом гору, на якій красується тисячолітній замок Паланок. Це головна визначна пам'ятка другого за величиною міста Закарпаття. Приїжджі поспішають відвідати замок в першу чергу. У місті щорічно проводять різні тематичні фестивалі: "Червене вино", "Свято меду", музичний "Мукачеве скликає друзів", покровителя міста "День святого Мартина"", - пише видання.
    Але у міста є й інша історія. За часів СРСР в ньому знаходилося близько 30 промислових підприємств, п'ять з яких працювали на експорт. На них працювали 18 000 осіб, у той час як населення Мукачево налічувало 85 000. Про сховався за гірськими ланцюгами Карпат невеличкому райцентрі, наприклад, знали багато радянських та іноземні спортсмени. Вся країна каталася на лижах і грала в хокей ключками, на яких трафаретним шрифтом були відбиті літери: "Мукачево". Місцева фабрика з виробництва лиж і хокейних ключок вже тоді працювала на експорт, зазначають у Forbes.
    Також, у матеріалі Forbes йдеться про туристичні принади, промислову міць та зародження приватної підприємницької ініціативи у місті.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору