ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Судді вперше в історії пройдуть процедуру виявлення корупціонерів і непрофесіоналів

    27 квітня 2024 субота
    95 переглядів
    Процедура оцінювання дозволить виявити корупціонерів і непрофесіоналів..

    Президент України Петро Порошенко назвав сьогоднішній день історичним наслідком прийняття Верховною Радою в першому читанні законопроекту про зміни до Конституції в частині правосуддя.

    Про це він заявив на зустрічі з делегацією глав парламентів Данії, Естонії, Ісландії, Латвії, Литви, Норвегії, Фінляндії та Швеції, яка перебуває в Україні з спільним робочим візитом, повідомляє прес-служба глави держави.
    Порошенко висловив надію, що остаточне затвердження цього законопроекту відбудеться вже в найближчі місяці.
    "Це дасть можливість зробити кілька важливих кроків - зняти суддівську недоторканність, ту парасольку, яка закривала суддів від справедливого покарання за корупцію, а також забезпечити незалежну систему тестування, яка дозволить значним чином оновити суддівський корпус. Здійснити перезавантаження суддівської системи, але у чіткій відповідності з тими правилами і нормами, які існують в Європі", - сказав він.
    За його словами, вперше в історії України всі 7,5 тисяч суддів пройдуть процедуру оцінювання, що є "безпрецедентною акцією", яка дозволить виявити корупціонерів і непрофесіоналів.
    Президент також підкреслив важливість довіри суспільства до судової гілки влади та навів приклад зростання довіри до національної поліції, яка, в "відміну від міліції, має велику підтримку з боку українців".
    Читайте також: Щоб знищити непридатний прапор, треба звертатися за дозвілом в Кабмін

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору