ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Аферисти з Держгеокадастру, визнавши дерева об’єктами нерухомості, продали виділену АТО-шникам землю

    26 квітня 2024 п'ятниця
    68 переглядів
    Закарпаття. Земельні ділянки для АТОшників виявилися вже проданими!

    Ця кримінальна подія відбулася на Закарпатті.

    Аферу виявили після того, як учасники АТО, котрим виділили землю, з’ясували, що ділянки вже продані іншим людям і прийшли скаржитися в обласну держадміністрацію.
    – Оскільки земля знаходиться поза межами населених пунктів, її виділили не міські чи сільські ради, а управління Держгеокадастру, – повідомляє голова ОДА Геннадій Москаль. – І коли учасники АТО прийшли оформляти документи, то виявили, що ділянки продані іншим особам. Причому за дуже дивною схемою. Аферисти купили фруктові дерева, які ростуть на ділянці, а потім подали в Держгеокадастр документи, що хочуть приватизувати землю під цими деревами, які виступають об’єктами нерухомості! І Держгеокадастр дійсно визнає дерева об’єктами нерухомості, віддає землю під приватизацію і вносить про це відомості в єдиний земельний кадастр. Це повний абсурд, але так зроблено. Працівник Держгеокадастру, що провів цю оборудку, втік на лікарняний, але його немає ні в лікарні, ні дома. А люди ходять скаржитися в ОДА. Я цілком поділяю їхнє обурення, але вплинути безпосередньо на Держгеокадастр не можу, оскільки він напряму підпорядковується Києву. Тепер треба звертатися в правоохоронні органи, відкривати кримінальні провадження, скасовувати відомості в земельному кадастрі через суд і т.д., що займе купу часу… Причому це далеко не єдина афера із землею на Закарпатті. За такою ж схемою приватизували величезні виноградники у Виноградівському районі, визнавши об’єктами нерухомості виноградні кущі. А у Воловецькому районі (де взагалі безземелля, одні лише гори) купу землі поза межами сіл віддали «лівим» студентам із Львівської та Івано-Франківської областей. Усе воно тільки тепер починає спливати, а я пожинаю плоди!
    Афери із землею – яскравий приклад того, що ніякої децентралізації, про яку стільки говорять останнім часом, немає. Раніше в областях були управління земельних ресурсів ОДА, які виділяли землю поза межами населених пунктів. Обласна рада приймала рішення, а ОДА оформляла документи. Однак при Януковичу земельні ресурси жорстко централізували – віддали в підпорядкування Києву, який не бачить, що коїться у Воловецькому, Виноградівському чи якомусь іншому районі. І назад на місця віддавати повноваження не хочуть. Скидають на місця лише те, що викликає головний біль, наприклад, фінансування профтехосвіти. Тому всі розмови про реформу – це пусті балачки, ніякої реальної децентралізації Київ не хоче!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору