ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Мешканці Берегова боргують за «комуналку» більше 10 мільйонів гривень

    27 квітня 2024 субота
    62 переглядів
    Закарпатець середнього достатку має сплачувати за «комуналку» 960 гривень

    У січні рівень сплати населенням Закарпаття за комунальні послуги становив 54,2%.

    Найкраще розраховуються жителі Міжгірського району, а найгірше – Воловецького. Такі дані ГУ статистики в Закарпатській області. Підраховано, що закарпатець середнього достатку має сплачувати за «комуналку» 960 гривень.
    Сума нарахувань за житлово-комунальні послуги в січні 2016 року зросла вдвічі порівняно з відповідними періодом 2015-го. Багато краян втратили роботу, що знову ж таки позначається на їхній платоспроможності. Заборгованість населення постійно зростає і на кінець січня становила 340 млн грн. Це надзвичайно велика сума, яка негативно позначиться на загальній економічній ситуації в регіоні. Якщо говорити конкретно по всіх містах області, то найбільше боргують в Ужгороді – 147 млн грн, Мукачеві – 68 млн 38 тис. грн, Берегові – 10 млн 748 тис. грн, а якщо врахувати ще й борги за електроенергію, сума набагато збільшиться. Підсумовуючи згадане, доходимо висновку, що різке зростання тарифів виявилося непідсильною ношею для жителів краю. Наразі картина щодо оплати житлово-комунальних послуг по області така (див. таблицю).
    0_9984-.jpg
    Висловлювання містян з цього приводу дуже різні. Але більшість з них усе-таки схиляються до думки, що за використані газ, воду, електроенергію потрібно розраховуватися. Часто можна почути й таке: вчасно платити намагаються пенсіонери, вони найбільш дисципліновані в цьому питанні, а люди, які працюють і мають гроші, чомусь не поспішають. Ось що розповідає Ольга Балаж, пенсіонерка: «Проживаю сама у двокімнатній квартирі. За «комуналку» розраховуюся вчасно. Сума оплати зовсім невелика, бо дотримуюся суворого режиму економії. Я пенсіонерка, зайвих грошей немає, тож це для мене єдиний вихід». Молоде подружжя Олег та Ірина так висловилося з цього приводу: «Заробляємо достатньо, але платимо не завжди вчасно». Пара аргументує це тим, що держава мало дбає про молоді сім’ї. Тож вони мусять якось самі давати собі раду. Є окрема думка і про субсидії. Люди перестали їм довіряти після постанови уряду про детальну перевірку всіх соціальних виплат.
    Ось що каже ужгородець Йосип Козуб: «Страшно зв’язуватися із цими службами, бо заберуть ще вдвічі більше, ніж дали. Обов’язково винайдуть щось, аби виставити людину брехуном». Але які б думки не висловлювали закарпатці та в яких матеріальних умовах вони б не жили, залишається одне правило – за куплений товар завжди потрібно платити. Бо якщо ви йдете в супермаркет за продуктами, вам доводиться розраховуватися за них тут же й одразу, кожен добре розуміє, що в борг вам ніхто їх не дасть. Якщо у вас немає багато грошей, ви намагаєтеся зекономити, логіка тут дуже проста. Тож потрібно пам’ятати про це, купуючи в держави воду, газ, електроенергію…
    Христина БІКЛЯН

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору