ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Увага! Українцям перерахують пенсії! В дані для розрахунку пенсії можна буде включати заробітки за період до 1 липня 2000 року

    19 березня 2024 вівторок
    96 переглядів
    Це дозволить пенсіонерам отримувати вищу пенсію!

    Верховна Рада повернула українцям право включати в дані для розрахунку пенсії заробітки за період до 1 липня 2000 року. Очікується, що Президент цей закон підпише.

    Це дозволить пенсіонерам, які мали до 1 липня 2000 року зарплату вище середньої по країні, отримувати вищу пенсію, пред'явивши при бажанні, в Пенсійний фонд довідку про заробіток за будь-які 60 місяців поспіль.

    Нагадаємо: з 1 липня 2000 року працює автоматизована система обліку єдиних страхових внесків (ЄСВ) в Пенсійний фонд (було 41%, з 1 січня 2016 р стало 22%) і такі довідки вже не потрібні. Як Уточнили в прес-службі Мінсоцполітики, норма про включення в розрахунок пенсії заробітків за будь-які 60 місяців до 1 липня 2000 року діяла до 1 січня 2016 року і не була продовжена.

    У підсумку, за словами автора закону, нардепа Романа Шухевича, за січень-березень 2016 року постраждали тисячі людей, які в ці місяці оформили пенсії.

    "З двох осіб з однаковими заробітками, однаковим стажем роботи, але один народився, припустимо, 31 грудня 1955 року, а другий 1 січня 1956 року, виграв перший, так як його пенсія виявилася набагато більшою. Були випадки, коли у таких пенсіонерів різниця в пенсіях виходила в два рази, хіба це справедливо?", - каже Шухевіч.

    Закон почне діяти на наступний день після його опублікування і має зворотну силу: тим, хто отримує пенсії з 2016 року їх перерахують. Але тільки за бажанням пенсіонера, який повинен буде принести довідку про заробітки з колишнього місця роботи. Якщо розрахунки покажуть, що зарплати за будь-які 60 місяців до 2000 року зроблять пенсію зроблять менше, її перераховувати не будуть.

    Нагадаємо, В Україні змінюються правила виходу на пенсію

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости