ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Прикарпатті екологія поступово приходить до тями

    27 квітня 2024 субота
    61 переглядів

    Станом на 21 серпня з усіх населених пунктів Івано-Франківщини, які були підтоплені під час стихії, вода зійшла. На системах життєзабезпечення, що мали порушення під час стихії, продовжувались заходи з виконання відновлювальних робіт.Електропостачання відновлено у всіх населених пунктах.

    Електрозв’язок відновлено в усіх населених пунктах області.

    Без газопостачання залишаються 10 населених пунктів області (1612 абонентів). Причинами повільного відновлення газових мереж є зруйновані мости, по яких проходили магістральні газопроводи, не видалена вода із газопроводів та розрив підводних частин газопроводів.

    Відновлювальні роботи здійснювались на об’єктах житлово-комунального, дорожнього, водного господарств, а також у постраждалих населених пунктах районів та міських рад міст обласного значення.

    На об’єктах житлово-комунального господарства працювало 101 бригада, задіяно 81 одиниць техніки та механізмів.

    Облводгоспом станом на 21.08.2008р. відновлено 0,69 км зруйнованих та 1,43 км пошкоджених берегоукріплювальних споруд.

    Службою автодоріг в області продовжуються роботи з відновлення автомобільних мостів і доріг. Без під’їздів залишились села Буркут, Берестечко, Зелене, Пробійна, Гриніва, Грамотне, Хороцеве, Барвінкове Верховинського району. Ведуться відновлювальні роботи. Було задіяно 2580 працівників та 454 одиниці техніки.

    Санітарно-епідеміологічною службою знезаражено 13967 криниць. Відкачано забруднену воду з 15974 криниць. В окремих населених пунктах виникала потреба зазначені заходи проводити повторно.

    Ветеринарною службою області на підставі лабораторних досліджень проб ґрунту, відібраних з підтоплених худобомогильників, встановлено, що худобомогильники населених пунктів: Білоберізка, Верховинського, Розтоки та Кобаки Косівського, Перерісль Надвірнянського, Устя та Іллінці Снятинського, Побережжя, Старі Кривотули, Черніїв, Радча та Єзупіль Тисменицького районів на даний час не створюють загрози виникнення і розповсюдження інфекційних захворювань. Епізоотична ситуація під контролем.

    В області не залишилось підтоплених кладовищ.

    Реєструються окремі випадки звернень населення за медичною допомогою з приводу кишкових розладів (гастроентероколітів), які не пов’язані територіально.

    В області стихією пошкоджено 121 навчальний та 16 дошкільних закладів, 28 з яких вже відновлено, відповідно - 20 та 8.

    З 3236 дітей, що потребують оздоровлення, 2412 вже перебувають в оздоровчих закладах (387 на території області, 2025 дитини за межами області).

    Відпрацьовується проектно-кошторисна документація на пошкоджені та зруйновані будинки.

    Штаб з ліквідації надзвичайної ситуації продовжував координацію дій залучених підрозділів ГУ МНС в Івано-Франківській області, зведених аварійно-рятувальних загонів МНС від інших областей України та підрозділів міністерства оборони.

    20.08.2008р. в районах області продовжували проводити відновлювальні роботи 8 зведених аварійно-рятувальних загонів МНС України від інших областей. Від підрозділів МНС України для проведення аварійно-відновлювальних робіт на території постраждалих районів працювало: 912 чоловіки особового складу та 82 одиниць техніки.

    Проводились роботи щодо розчищення завалених та зруйнованих будівель, русел річок, розкрижування повалених дерев. З моменту виникнення надзвичайної ситуації, в підрозділах Головних управлінь МНС України інших областей щоденно працюють мобільні оперативні групи Головного управління та районних відділів ГУ МНС України в Івано-Франківській області.

    За час ліквідації надзвичайної ситуації силами МНС врятовано - 1208 чоловік, в тому числі 138 чоловік Івано-Франківським річковим координаційним аварійно-рятувальним центром, евакуйовані 1503 чоловіка, в тому числі 208 - Івано-Франківським гірським пошуково-рятувальним загоном.

    Підрозділами МНС України з початку аварійно-відновлювальних робіт проведена наступна робота:

    - за допомогою пожежних автоцистерн, пожежно-насосних станцій та мотопомп протягом дня було відкачано воду із 397 криниць і 63 підвалів;

    - у постраждалі населені пункти доставлено 4,1 тонни продуктів харчування та 29 тонна питної води;

    - надано допомогу у розчистці 2,9 км сільських вулиць, 14 будівель та 204 криниці.

    Для виконання заходів з ліквідації наслідків стихійного лиха 20.08.2008р. було залучено 971 військовослужбовець Збройних Сил України та 129 одиниць техніки.

    Станом на 21.08.08р. силами військовослужбовців виконано:

    - встановлено 5 мостів;

    - перевезено 457,84 тонн гуманітарних вантажів;

    - очищено від мулу 19,27 км вулиць, 656 споруд та 230 колодязів;

    - виконано дренажних земляних робіт 2,98 км;

    - відкачано 34250 м3 води з підвалів та криниць.

    На виконання Указу Президента України від 28 липня 2008 року № 682/2008 “Про оголошення окремих місцевостей у Вінницькій, Івано-Франківській, Закарпатській, Львівській, Тернопільській та Чернівецькій областях зонами надзвичайної екологічної ситуації”, постанов Кабінету Міністрів України, наказів Мінприроди України, створений оперативний штаб Державної екологічної інспекції в Івано-Франківській області, розроблені заходи, весь інспекторський склад переведений та посилений режим роботи, здійснюється контроль за екологічно-небезпечними об’єктами, об’єктами житлово-комунального господарства, складами зберігання пестицидів та агрохімікатів.

    Працівниками відділу екологічного контролю держекоінспекції за використанням і охороною земель та надр 21.08.2008р. проводяться 2 перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства:

    - перевірка за дорученням військової прокуратури на території військової частини 2989 (не завершена);

    - рейдова перевірка щодо незаконного вибору піщано-гравійної суміші з річок Галицького та Рогатинського району спільно з працівниками УДСБЕЗ (не завершена).

    Завершуються перевірки за листом Тисменицької прокуратури по об’єктах лісопереробки, звернень в КМУ по “гарячій лінії” за фактом самовільного будівництва в с. Татарів Яремчанської міської ради, а також за дорученням прокуратури Косівського району щодо самовільного будівництва в с. Тюдів.

    Відділом екологічного контролю біоресурсів та природно-заповідного фонду держекоінспекції 21.08.2008р. продовжуються перевірки ДП “Брошнівське лісове господарство” та ДП “Надвірнянське ЛГ”.

    Відділом інструментально-лабораторного контролю 21.08.2008р. з метою контролю за роботою міських очисних споруд здійснюється відбір проб поверхневих вод р. Бистриця та зворотних вод КП “Івано-Франківськекотехпром”.

    Відділом оперативного міжрайонного контролю спільно з правоохоронними органами проводяться перевірки лісопереробних підприємств в Надвірнянському та Верховинському районах. Перевірено 6 пилорам, за порушення вимог природоохоронного законодавства 6 чоловік притягнуто до адмінвідповідальності на загальну суму штрафів 510грн., видані приписи щодо усунення виявлених порушень, розглядається питання про винесення 1 рішення про призупинення діяльності.

    Відділом екологічного контролю водних об’єктів, атмосферного повітря та поводження з відходами держекоінспекції спільно з військовою прокуратурою здійснюється перевірка дотримання вимог природоохоронного законодавства на об‘єктах Міноборони.

    Державною екологічною інспекцією в Івано-Франківській області ведеться постійний посилений контроль за екологічно небезпечними об’єктами, розташованими в зоні стихійного лиха.

    На даний час екологічна ситуація на території області стабілізується.

    Правда.if.ua

    UA-reporter.com
    Черноморский флот РФ не желает подчиняться Виктору Ющенко

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору