ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Найбільш резонансні злочини та події в Україні на 10 жовтня 2008 року

    26 квітня 2024 п'ятниця
    54 переглядів

    У місті Мукачевому Закарпатської області в приміщені одного з готелів міліцією затримано 29-річного місцевого жителя, у якого вилучено 2 тис. пігулок екстазі.

    Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3446 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 628 (47,2%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів - 4 вбивства, 2 факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 1 розбійний напад, 22 пограбування, 6 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

    За незаконне зберігання зброї затримано 35 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, дві гвинтівки, п’ять обрізів мисливських рушниць, дев’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї, 400 грамів вибухівки та 419 набоїв.

    За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 78 осіб. У них вилучено 26,3 кг наркотиків.

    За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6 756 осіб.

    За порушеними кримінальними справами заарештовано 49 осіб.

    Упродовж минулої доби порушено 120 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 40 – у сфері службової діяльності, у тому числі 3 – про хабарництво.

    Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 130 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 21 особа загинула та 155 - травмовані.

    У місті Первомайському Харківської області десять днів тому на вулиці було знайдено в непритомному стані з травмою голови 36-річного місцевого жителя, який невдовзі в лікарні помер. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 26-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 30 вересня, разом із своїм 23-річним братом під час раптово виниклої сварки дерев’яною палицею заподіяли потерпілому смертельні тілесні ушкодження. Вживаються заходи щодо розшуку другого підозрюваного.

    У Волинській області у своєму будинку було знайдено мертвою з ушкодженнями внутрішніх органів 48-річну господарку. За висновком судово-медичної експертизи її смерть сталася внаслідок ушкодження внутрішніх органів. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано трьох місцевих жителів, 1974-1988 р.н., один раніше судимий. Попередньо встановлено, що вони вночі 7 жовтня в згаданому будинку після спільного вживання спиртних напоїв зґвалтували господарку, що призвело до гострої втрати крові й в подальшому смерті потерпілої.

    У місті Запоріжжі тиждень тому на березі річки було знайдено мертвим з рубаними ранами голови 33-річного безробітного жителя Запорізького району. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано трьох місцевих жителів, 1961-1978 р.н. Попередньо встановлено, що вони ввечері 25 вересня на березі річки залізним прутом заподіяли смертельні тілесні ушкодження потерпілому на ґрунті неприязних відносин.

    У місті Золотому Первомайської міськради Луганської області міліцією затримано 45-річного місцевого жителя, у якого вилучено 300 грамів вибухівки.

    У Сімферопольському районі Автономної Республіки Крим міліцією затримано 49-річного безробітного, за місцем проживання якого вилучено 80 кг марихуани.

    У Станично-Луганському районі Луганської області за місцем проживання 36-річного безробітного міліцією вилучено 50 кг марихуани.

    На Дніпропетровщині працівниками Департаменту ДСБЕЗ МВС України викрито першого заступника голови однієї з міськрад – голову тендерного комітету, який провів фіктивний тендер щодо закупівлі автотранспорту, унаслідок чого згаданий транспорт було придбано за завищеними цінами. Зазначені дії правопорушника завдали збитки державі на суму 2,4 млн. гривень. Прокуратурою згаданого міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

    На Донеччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито керуючого відділенням акціонерного банку, його заступника та місцевого жителя. Вони в січні цього року за підробленими документами на ім’я згаданого місцевого жителя отримали в зазначеному відділенні кредит у сумі 266,5 тис. гривень й привласнили його. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

    У місті Запоріжжі працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито інспектора державної інспекції з контролю за використанням та охороною земель в Запорізькій області, який вимагав та отримав 15 тис. грн. хабара від приватного підприємця за не притягнення його до адміністративної відповідальності за самовільне зайняття та використання земельної ділянки. Прокуратурою згаданого міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

    У місті Києві працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито старшого державного виконавця відділу державної виконавчої служби одного з районних управлінь юстиції, який отримав 5 тис. грн. хабара від місцевої жительки за зняття арешту з її автомобіля. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 КК України (одержання хабара).
    Сайт МВС України

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору