ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

За 2 дні на Закарпатті відкрили 3 нові школи

    26 квітня 2024 п'ятниця
    25 переглядів

    Три нові школи відкрили за останні два дні свої двері закарпатським школярам. А загалом, як стверджує керівництво краю, Закарпаття останніми роками лідирує в Україні за темпами шкільного будівництва.

    Називають навіть таку цифру – кожна третя школа, що відкриється цьогоріч в Україні, – закарпатська.
    У Верхній Визниці на Мукачівщині нову школу почали будувати 20 років тому. Через нестачу грошей будівництво припинилося. А вже у 2003 році напівзруйновану будівлю демонтували й вирішили звести нову. Досі діти навчалися в доволі непристосованих умовах.
    «Нам ця школа конче необхідна була, бо досі учні вчилися в приміщенні гуртожитку. Незважаючи на те, що у старій будівлі ми щороку проводили поточні ремонти, ситуацію це не рятувало, адже учнівських місць катастрофічно не вистачало», – зазначає директор Юрій Гутник.
    Нову двоповерхову школу у Верхній Визниці збудували всього за два роки, витратили на це майже 6 мільйонів гривень. У навчальному закладі вчитимуться 250 учнів, для них усі умови, починаючи від системи водо- та теплопостачання й закінчуючи мультимедійними класами. Директор школи каже, що у майбутньому планують звести поруч зі школою сучасний спортивний зал.
    Такі ж плани на розширення ще в одному навчальному закладі Закарпаття. Новосілля цього тижня святкували і в Івановецькій школі I-II ступенів, для якої звели новий корпус. Тут у 4 класах зможуть навчатися 60 учнів початкових класів. Реконструкцію закладу розпочали цьогоріч за кошти районного бюджету. Загалом витратили 850 тисяч гривень.
    Директор школи Ганна Калинич розповіла: «За 5 місяців зробили всі роботи – і ми маємо гарну школу. 45 учнів навчається. Але у зв’язку із зростанням народжуваності в селі, через два роки кількість першачків збільшиться з 10 до 17».
    Закарпатська область вже другий рік поспіль займає першу сходинку в державі за темпами шкільного будівництва. Про це Радіо Свобода повідомив керівник області Олег Гаваші. За його словами, минулого року в області відкрили 11 нових шкіл, цього року 7. Будували, в основному, за державні гроші, але не поскупилася й область – із закарпатського бюджету для своїх школяриків виділили понад 10 мільйонів гривень.
    "Радіо Свобода"

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору