ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В.о. Фонда держмайна Трубарову вказали на бездіяльність та лобіювання олігархічних інтересів

    19 марта 2024 вторник
    Аватар пользователя Викривач Корупції

    Трубарову вказали на лобіюванні олігархічних інтересів

    Спеціальна контрольна комісія Верховної Ради України з питань приватизації відзначила незадовільну роботу Фонду державного майна України по низці питань, яких з кожним засіданням все більше і більше. 

     

    Комісія вкотре виказує в.о. голови Фонда держмайна Віталію Трубарову зауваження щодо невиконання попередніх рішень комісії та на бездіяльність і лобіювання олігархічних інтересів.

    Так, на останньому засіданні комісія відзначила незадовільну роботу Фонду  щодо управління корпоративними правами держави у ТОВ "Запорізький титано-магнієвий комбінат" ("ЗТМК"), невиконання попередніх рішень комісії та бездіяльність щодо звільнення директора ТОВ "ЗТМК", стосовно якого триває кримінальне провадження за розтрату 492 млн грн та який діє в інтересах приватного учасника товариства - Дмитра Фірташа на шкоду державним інтересам.  

    Окрім інтересів одіозного олігарха Фірташа, відстоює Фонд держмайна і інтереси Ріната Ахметова. Саме на цьому факті закцентував заступник голови Спеціальної контрольної комісії ВРУ з питань приватизації Павло Різаненко в питанні щодо приватизації  державного пакету акцій ПАТ "Західенерго". За його словами, об'єкт продали в умовах лобіювання інтересів "ДТЕК ХОЛДІНГЗ ЛІМІТЕД" в умовах штучної відсутності конкуренції.

    Різаненко звернув увагу Трубарова на неприпустимо короткий термін здійснення поточної перевірки виконання умов договору купівлі-продажу пакету акцій ПАТ “Західенерго”, що відбулася у період з 28.08.2017 по 01.09.2017 року, а також на те, що  Фондом не залучались до перевірки представники профільних Міністерства енергетики та вугільної промисловості України та Міністерства екології та природних ресурсів України.

     

    Після низки нарад і щільної уваги комісії, в.о. Фонду держмайна Віталій Трубаров визнав провал приватизації і заявив про невиправданість його обіцянок щодо шалених надходжень до бюджету від приватизації в 2018 році.  Продаж об'єктів великої приватизації перенесено на наступний рік, а відібрані інвестрадники чекають своєї участі з підписаними, але не ратифікованими Кабміном контрактами.