ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ціна часнику на ринках обласного центру Закарпаття сягає 30 грн/кг!

    29 июня 2024 суббота
    43 переглядів

    Обмежена пропозиція часнику й відсутність часнику місцевого виробництва в продажі привели до збільшення його ціни на головному роздрібному продовольчому ринку м.Ужгород до 25-30 гривень за кілограм, повідомив щотижневику "Агроогляд: овочі та фрукти" фахівець із маркетингу Закарпатського представництва Проекту аграрного маркетингу Олександр Коваль. По такій високій ціні продається якісний часник виробництва Китаю, однак інших альтернатив на ринку немає.

    В інших областях України ціна на часник також виросла, але не так істотно. У Львові часник коштує від 15 до 25 грн/кг, у Сімферополі - від 20 грн/кг, в Одесі більша частина продавців продають часник по 15 грн/кг. У той же час сьогодні ціни на часник на Полтавських роздрібних ринках були менш 10 гривень за кілограм - там більшу частину пропозиції становить продукція місцевих виробників, інформує "Аграрний ринок України".

    Ринок часнику погано насичений і на ньому дуже мало великих продавців вітчизняного товару, важко забезпечити безперебійні поставки, говорить Максим Єнченко, фахівець із ринкової інформації Проекту аграрного маркетингу. Це часто приводить до істотного дисбалансу цін у різних регіонах країни, правда триває така ситуація недовго. У цих умовах конкуренцію часто виграє імпортний часник, продавці якого можуть забезпечити стабільні поставки, високу якість, привабливе пакування.

    Проект аграрного маркетингу не раз звертав увагу виробників на можливості цієї культури. Часник необхідний не тільки свіжому ринку, але й консервним заводам, які з кожним роком збільшують обсяги його закупівлі. У сформованій ситуації його виробництво може стати дуже непоганим бізнесом.
    В Ужгороде представят новые для Закарпатья гибриды ранней капусты от 4 ведущих семенных компаний
    В Закарпатье гибнет молодая виноградная лоза
    Плодоовочівництво на Закарпатті — Прогнози Проекту аграрного маркетингу

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору