ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Депутат мусить дбати про благо людей!

    28 июня 2024 пятница
    34 переглядів

    Сергій ОЛЕКСІЮК – директор Ужгородського міського центру зайнятості населення, діючий депутат міської ради, член фракції СПУ. Він – знана людина в Ужгороді і не тільки. До його слів прислухаються, з ним радяться. Пан Олексіюк — хороший керівник, який добре поставив роботу очолюваного ним колективу. Завжди намагається бути в гущі подій, стати у нагоді людям. Чи не з цієї причини дав згоду балотуватися у депутати Ужгородської міської ради ще раз від фракції соціалістів. Подумалося, що він має що сказати людям, тому й запросила його до розмови.

    — Сергію Максимовичу, Ви – діючий депутат. Над чим доводиться працювати і чого вдалося досягти?

    — Почну з того, що працюю не сам, а в команді з членами соціалістичної фракції. Разом ми відстояли чимало питань, на які у влади не вистачало чи то сил, чи бажання. Найперше, ми перейнялися проблемами гуртожитків, які сьогодні практично нічийні, потребують ремонту, аби в них у нормальних умовах могли жити люди. Ми домагаємося, щоб ці будинки було взято на баланс міста, доведено до ладу та надано їм статус малосімейок. Щось уже вдалося зробити, щось — на стадії вирішення, до чогось ще руки не дійшли.

    — На жаль, доводиться чути чимало нарікань на незадовільний стан жилих будинків та доріг...

    — Так, така проблема дійсно існує. І нам, депутатам—соціалістам, це болить. Тому намагаємося разом з комунальниками та дорожниками вирішувати ці питання. Так, не залишилися осторонь від благань мешканців з вулиці Туряниці, 1, де не було тепла і де проживають в основному пенсіонери. Нині про цей жах забуто і люди отримують тепло. Не пройшли ми і повз проблеми з будинками на вулиці Маресьєва, які постійно стояли у воді. І тут вдалося домогтися зрушень у кращу сторону. Відремонтовано вулицю Сільвая, де були величезні ями. Зроблено багато інших добрих і потрібних справ.

    — Пане Олексіюк, чим мотивуєте свою згоду вдруге балотуватися у депутати Ужгородської міської ради?

    — Відчуваю, що разом з членами партії соціалістів можу зробити для обласного центру та його мешканців ще чимало корисного. Ось, до прикладу, потрібно прокласти вулицю Насипну, відкрити на ній автобусний маршрут, аби люди мали нормальне сполучення. На вирішення своєї долі чекають занедбані гуртожитки на Благоєва та Бородіна. Хочеться й надалі відстоювати інтереси тих, хто у тяжку годину лихоліття відстоював нашу з вами державу у боротьбі з німецькими загарбниками, піднімав її з руїн. Ці люди повинні нині відчувати нашу турботу і мати забезпечену старість, низку пільг не на словах, а на ділі. Хочемо допомогти освіті у забезпеченні її закладів автономним опаленням, тобто поліпшити побутово-комунальні послуги, здешевити їх вартість.

    — Чи можна сказати, що Ваше кредо – домагатися, аби мешканці обласного центру мали гідне людей життя?

    — Саме так. Мені боляче дивитися, як сотні городян нині мерзнуть на базарах у металічних неопалюваних будках, торгуючи нехитрим крамом, аби заробити якусь ко-пійчину для родини. Влітку ж — потерпають від спеки. Тому, працюючи разом із Спілкою підприємців міста, думатимемо над тим, як дати хорошу роботу якнайбільшій кількості працездатних. І не тільки добру роботу, а й добру зарплату, яка дозволяла б їм безбідно жити, задовольняти свої матеріальні та духовні потреби. Вірю, що об’єднавши зусилля, можна зробити багато корисного. І навіть покінчити з таким ганебним явищем, як базари, де люди гублять своє здоров’я, отримуючи мізер за каторжну працю.

    — Чи таке можливе?

    — Звичайно. Я нещодавно побував на підприємстві, що має назву „ «Конвектор». Там — прекрасні умови праці, висока заробітна плата. Люди із задоволенням трудяться і їх тут все влаштовує. Можна навести й цілий ряд інших таких прикладів.

    — Сергію Максимовичу, у Вашому розумінні депутати – це хто?

    — Це ті, хто б мав працювати не на власне збагачення, а на благо людей. Соціалістична фракція саме на таке й налаштована. І депутати, висунуті нею, триматимуть саме таку лінію. Дуже хочу у це вірити. Ми всі переймаємося проблемами найменш захищених. Так, ми підтримали ініціативу члена нашої команди, депутата міськради Сергія Слободянюка всіляко підсобляти ветеранам – і в бюджеті на це були закладені відповідні кошти. Пенсіонери нам за це вдячні, бо чимало послуг для них надається безкоштовно. А в цілому ратуємо за те, аби працездатні люди мали можливість трудитися, отримуючи за свою роботу хорошу зарплату. Адже, як би ми не крутили, але гроші — це і достаток у сім’ї, і зменшення соціальної напруги у суспільстві. Та й народна мудрість гласить, що голодний — злий, а ситий — добрішає...

    — Вам, як директору міського центру зайнятості, всі карти в руки у питанні працевлаштування...

    — Я це розумію. І очолюваний мною колектив вже чимало у цьому плані досяг. Торік ми працевлаштували на 500 осіб більше, ніж у 2004 році. Тепер же працюємо над тим, аби постачати роботодавцям висококваліфікованих працівників. Для цього безкоштовно навчаємо тих, хто цього хоче, із числа зареєстрованих на біржі праці, проводимо з ними різні семінари. І я з радістю можу констатувати, що маємо успіхи. Та й люди розуміють ситуацію – серйозно ставляться до наших пропозицій. Найкращі та найвідповідальніші отримують гарні пропозиції із високою зарплатою.

    — Що би Ви хотіли побажати меру, якого ужгородці виберуть 26 березня цього року?

    — Незалежно від того, хто сяде у крісло міського голови, хочу побажати йому надійної команди однодумців. Адже господарство міста – це не іграшка. І налагодити його механізм, що дає збої, одній людині не під силу. Хочу лише додати, що новий мер повинен бути гарним управлінцем, навколо якого все крутиться, як годинникова стрілка. Тоді багато можна зробити, багато встигнути.

    — Спасибі, Сергію Максимовичу, за змістовну розмову та за те, що знайшли можливість завітати у редакційну світлицю «UA-Reporter-com». Хай Вам щастить!

    Інтерв’ю вела Надія МАЇК.
    Сергій Олексіюк: "Ми віжками на роботу не тягнемо, а хочемо, щоб люди самі тягнулися до неї…"
    Ужгород: Соціалісти Закарпаття переобрали Олексія Пристаю першим секретарем обкому СПУ
    Люди хочуть хліба!..

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Так де ся діли твої думки про нас.?Щось ми їх не бачили в дії

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Родил Витя очередного дитя - сына. Пришло время - призвал знаменитых украинцев на смотрины - Бубку, Кличка, ну и пусть Литвина.
    Бубка говорит - легкоотлетом будет. Ножки сильные, двигает активно.
    Кличко говорит - боксером будет. Кулачки сильные, махает резво.
    А Литвин говорит - ПРЕЗИДЕНТОМ будет. Отчего спрашуют.
    Та ОБОСРАЛСЯ, А МОЛЧИТ!!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    питають друзі Аноніма з ким він одружиться: може з Олею? НІ!!! Може з яною? НІ!! так тоді на кому? НА ІВАНОВІ!!!!!!!!!! ТИ що здурів, так він же з партії "Наша Україна"!!??

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    забув підписатись над анігдотом, вибачте!!