ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Два закарпатці загинули через отруєння чадним газом

    26 апреля 2024 пятница
    73 переглядів

    Трагічний за своїми наслідками випадок стався у вівторок у селі Вонігово Тячівського району, що на Закарпатті. У приватному житловому будинку, за попередньою версією, від отруєння чадним газом загинуло одразу двоє громадян. Баба Христина мешкала у дерев’яному будинку разом зі своїм сином Володимиром, який приглядав за старенькою.

    За попередньою версією смерть людей настигла в той момент коли вони спали. Остання вже тривалий час хворіла і майже не вставала з ліжка. Можливо це й стало однією з перешкод для безпечного виходу людей із задимленого приміщення.

    Саму ж пожежу у дерев’яному житловому будинку виявив син господині, який близько обіду проходив повз помешкання матері. Увагу чоловіка привернули клуби диму, що виходили з вікна кімнати, в якій перебувала мати. Відчувши щось недобре, чоловік не гаючи часу вдарив на сполох і до помешкання баби Христини почали збігатися сусіди. З надією на те, що жильців ще можна буде врятувати, люди зайшли всередину. Проте їхні сподівання виявилися невиправданими. Невеличка кімната, в якій перебувала мати з сином, була вщент заповнена їдким, небезпечним для здоров’я людини чадним димом, а під грубкою, якою обігрівався будинок тліла підлога.

    За допомогою кількох відер води горіння було ліквідовано, а щоб провітрити кімнату від їдкого диму – знадвору розбили віконну шибку. Коли в оселі розвиднілося, люди побачили страшну картину – посеред кімнати на підлозі нерухомо лежав Володимир, а на ліжку 70-ти річна господиня. Однак вже з першого погляду було видно, що допомога чоловікові та його матері була вже не потрібна. На той час чадний газ вже зробив свою чорну справу…

    Як вже згодом було з’ясовано, до появи вогню у дерев’яному будиночку призвело порушення правил пожежної безпеки, пов’язані з несправним пічним опаленням. Очевидно Володимир після того, як розпалив зранку грубку, не зачинив щільно дверцята топливника, тож через шпаринки на підлогу випало кілька вуглинок, від яких саме й почала горіти підлога. Власне окрім одного метра квадратного підлоги та вхідних дверей нічого не постраждало, сума прямих матеріальних збитків складає 300 гривень.

    На думку працівників центру пропаганди управління МНС України в Закарпатській області, пожежі можна було б запобігти якби господарі дотримувалися правил пожежної безпеки, зокрема перед топ ливником печі був встановлений, металевий негорючий лист.

    Загалом найбільше на ситуацію з пожежами у Закарпатській області впливають кілька факторів – пічне опалення у гірських районах та переважно сільській місцевості. У містах пічне опалення замінюється використанням несправних електрообігрівальних приладів, насамперед у неопалювальних багатоповерхівках, а відтак тривалі перевантаження електромереж не можуть не позначитися на кількості пожеж від несправного електрообладнання.

    Центр пропаганди управління МНС України в Закарпатській області

    У Рахові горіло приміщення райсуду
    Закарпаття: Найбільш пожежонебезпечний район — Тячівський
    Закарпаття: У вогняній стихії продовжують гинути люди

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору