ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Генетично модифікованими продуктами засіяно близько 1 мільйона га сільськогосподарських земель України

    28 июня 2024 пятница
    23 переглядів

    За неофіційними даними, близько 1 мільйона гектарів в Україні засіяли генетично модифікованими продуктами. Український споживач й досі залишається незахищеним, адже в державі так і не розробили порядок маркування цих продуктів.

    Про це вчора, 14 листопада, під час брифінгу у Львові повідомив голова Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики Олександр Шнипко.

    За словами Олександра Шнипка, проблема постала через неузгодженість українського законодавства і певного лобі в ньому. «Система контролю за генетично модифікованими продуктами розпочне діяти лише тоді, коли буде затверджено порядок маркування цих продуктів. Зараз це питання гальмується головно через те, що нема юридичних документів, які б зазначали, як саме маркувати ці продукти», – наголосив Олександр Шнипко, повідомляє ЗІК.

    Він також додав, що лише від швидкого рішення уряду залежатиме, чи до 1 грудня генетично модифіковані продукти почнуть маркувати.

    Окрім того, Олександр Шнипко зазначив, що ті виробники, які захочуть рекламувати свої чисті продукти, зможуть використовувати певну позначку на упакуванні, наприклад, листок каштану.

    ***

    За даними Держкомстату, загальна посівна площа в Україні у 2007 році становила 25 868,2 тис. га.
    Закарпатська земля: Гроші, час і нерви...

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору