ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Голова Української Спілки ветеранів Афганістану Сергій Червонописький відмовився одержати орден Ярослава Мудрого з рук Віктора Ющенка

    02 июня 2024 воскресенье
    54 переглядів

    Голова Української Спілки ветеранів Афганістану, Народний депутат України, член фракції СПУ, Сергій Червонописький відмовився від ордена Ярослава Мудрого, яким він був нагороджений Указом Президента України.

    Голова Української Спілки ветеранів Афганістану Сергій ЧЕРВОНОПИСЬКИЙ.
    Голова Української Спілки ветеранів Афганістану Сергій ЧЕРВОНОПИСЬКИЙ.

    Свій вчинок Сергій Червонописький пояснив так: серед війни нагороди давали за бойові завдання й обов'язок перед батьківщиною. Тоді ними ніхто не міг дорікнути. Нині ж “у державі вкрай погана ситуація із ветеранами. Я, як політик, не виконавши всього, не маю права чіпляти собі нагороди і хизуватися ним. Мені було б соромно хлопцям в очі дивитися, ходити з цією нагородою, коли сьогодні такий стан в державі", — заявив голова УСВА.

    На думку Червонописького, якби він погодився прийняти цю нагороду, то «погодився б зі всіма, на мій погляд, несправедливими рішеннями влади у сфері роботи з воїнами-інтернаціоналістами». Зокрема, серед таких народний депутат назвав ліквідацію у 2005-му році за рішенням Президента Державного Комітету у справах ветеранів-інтернаціоналістів. А також те, як уряд Тимошенко, з мовчазної згоди того ж самого Президента Ющенка, відібрав у "афганців" та учасників бойових дій єдиний у своєму роді санаторій ім.Семашка та ліквідував військові шпиталі.

    Не міг прийняти з рук Віктора Ющенка високу державну нагороду України один із організаторів Всеукраїнської протестної акції “Разом ми — сила” у червні 2006 року, учасники якої (зокрема і члени Закарпатської територіальної організації УСВА на чолі зі своїм головою Сергієм Слободянюком) протестували проти нехтування вимог ветеранів війни та створення всього лиш видимості у вирішенні їхніх проблем, яку демонструвала нова помаранчева влада на чолі зі своїм лідером. Та прийняли Резолюцію, в якій політику влади щодо ветеранів війни в цілому і ветеранів-інтернаціоналістів, побратимів-інвалідів та сімей загиблих – зокрема, визнано антигуманною та популістською, а дії влади по бюджетному знищенню соціальних гарантій ветеранам війни — антинародними у своїй суті.

    «Впевнений, що в наші дні, ми, державні діячі, політики, не маємо права нагороджувати один одного орденами. Стан життя наших громадян, стан життя ветеранів війни і інвалідів зараз не такий, щоб ми могли собі дозволити опочивати на лаврах. Чи може дивитися з чистою совістю політик, увінчаний нагородами, в очі своїм виборцям? Не про нагородження повинна думати наша влада. Ми, політики, свій борг перед Батьківщиною ще не виконали», - зазначається у Заяві голови УСВА Сергія Червонописького.
    "Ганьба жити в такій державі!"
    Влада кинула «афганців»!
    Закарпатські "афганці" під стінами парламенту
    Закарпатські "афганці" в Києві

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Согласен!