ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ігор Кріль ("Наша Україна"): "Ми від початку закликали створити дієздатну коаліцію"

    29 июня 2024 суббота
    38 переглядів

    Народний депутат України від Закарпаття Ігор Кріль впевнений, що „Наша Україна” в жодному разі не залишиться осторонь політичних процесів, які відбуваються в державі.

    Після відмови депутатів від Соцпартії, всупереч коаліційній угоді, підтримати на посаду голови Верховної Ради України кандидата від Блоку „Наша Україна” та обрання на цю посаду Олександра Мороза голосами депутатів від Партії Регіонів, СПУ та КПУ, в країні склалася цілком нова політична ситуація. Втім, лише для непосвячених та невиправних оптимістів. Нагадаємо, що ще 17 червня Рада Закарпатської організації партії „Народний Союз Наша Україна” ухвалила заяву з приводу затяжного коаліційного процесу. Тоді закарпатські нашоукраїнці зійшлися на тому, що слід негайно припинити виборчі перегони і створити дієздатну коаліцію, яка буде відповідати за ситуацію в державі упродовж наступних п’яти років.

    Коментуючи цю заяву, народний депутат України Ігор Кріль тоді зазначив, що „мета „Нашої України” — створення ефективної, дієздатної влади, яка займеться вирішенням передусім економічних проблем. Тому Закарпатська організація НСНУ заявила про необхідність створення такої коаліції, яка візьме на себе відповідальність за ситуацію в державі”. Як приклад було наведено ситуацію у Закарпатській обласній раді, де об’єдналися 75% депутатів від різних політичних сил.

    Після укладення демократичної коаліції у складі БЮТ „НУ” та СПУ нардеп-нашоукраїнець висловив сподівання, що учасники цього об’єднання „зможуть уникнути тих непорозумінь і політичних помилок, яких вони припустилися після президентських виборів. Лідери усіх фракцій, які нині знову об’єдналися, повинні зробити висновки з подій річної давності і зуміти приборкати власні уподобання та надмірні амбіції заради стабільності і розвитку України”.

    Як бачимо нині, не змогли. Прагнення лідера СПУ О.Мороза здобути посаду за будь-яку ціну та логічне небажання Партії Регіонів, яка контролює чи не половину місцевих влад та значний економічний потенціал йти в опозицію, призвели до фактичного розвалу коаліції.

    „Саме це ми й мали на увазі, коли застерігали від створення демократично коаліції за будь-яку ціну — зазначив після подій у парламенті народний депутат Ігор Кріль. Ми наголошували, що слід шукати форму ДІЄЗДАТНОЇ коаліції, робота якої не залежатиме від хвилинних примх окремих політиків, а базуватиметься на довгострокових політико-економічних загальнодержавних пріоритетах. На жаль, нині, замість того, щоб займатися облаштуванням життя в країні, ми знову повернулися до ситуації двомісячної давності.

    Однак, на мою думку, все ж краще пройти цей тернистий шлях нині, ніж вкотре наступити на відомі граблі через півроку-рік. Я переконаний, що „Наша Україна” в жодному разі не залишиться осторонь політичних процесів, які відбуваються в державі і докладе усіх можливих зусиль для стабілізації ситуації та якнайшвидшому налагодженню стабільної і результативної роботи парламенту та уряду України”.
    Ігор Кріль сподівається, що учасники коаліції зможуть уникнути тих непорозумінь і політичних помилок, яких вони припустилися після президентських виборів
    Ігор Кріль: "Нині слід приймати рішення, які йтимуть на користь країні"
    Ігор Кріль: "Слід припинити виборчі перегони і зайнятися економікою"
    Закарпатський "Народний Союз "Наша Україна" вимагає якнайшвидшого створення парламентської коаліції

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Сами тянули, тянули угоду. Дотянулись. Теперь можнл призывать ипризывать. Не печальтесь, нашеукраинцы - У вас в Закарпатье все схвачено. Обошлись без СПУ и БЮТа.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Убогі розумом помаранчеві(рухівці, нацфронтівці)в черговий раз обісралися... Дійсно там, де два західники українці, там три "гетьмани". Мороз - молодець, а регіонали - просто чемпіони. Макіавеллі - просто відпочиває.