ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Коли "розсосеться" 15-кілометрова черга вантажних автомобілів на угорсько-українському кордоні?

    28 апреля 2024 воскресенье
    67 переглядів

    Поступово почала скорочуватися черга вантажних автомобілів на угорсько-українському переході біля міста Загонь. Тривалість очікування в черзі на перетин угорсько-українського кордону становить менш як 20 годин, повідомив речник Митно-фінансової служби Угорщини Єнев Шіпош.

    За його інформацією, 24 грудня глава Митно-фінансової служби Угорщини Янош Нодь під час зустрічі з Послом України в Угорській Республіці Дмитром Ткачом отримав запевнення, що українська сторона зробить все для того, щоб у вівторок ліквідувати простоювання вантажних автомобілів у черзі до кордону.

    Речник угорських митників підкреслив, що на угорському пункті пропуску оформлення відповідних митних документів на перепуск вантажних автомобілів здійснюється вчасно, але на українському боці були проблеми із їх прийняттям. Після того, як минулої неділі звечора щогодинно українська сторона почала перепускати не двадцять вантажних автомобілів за годину, як це передбачено відповідною угорсько-українською угодою, а 23-25, їх черга до кордону почала зменшуватися. Вчора під вечір тривалість очікування у черзі, яка ще позавчора становила 24 години, скоротилася до 18 годин.

    Утворення величезної, до 15 кілометрів, черги вантажних автомобілів на автотрасі М4, що веде до угорсько-українського прикордонного переходу, спричинено, крім усього, зняттям з 21 грудня контролю на угорських кордонах із Австрією, Словаччиною та Словенією. Після прискорення контролю на українському боці кордону кількість вантажних автомобілів, що сягала до 500 одиниць, зменшилася перед в`їздом на угорський контрольно-перепускний пункт до 400.

    Степан Ваш, Укрінформ
    У переддень Новорічно-Різдвяних свят на митному переході "Загонь-Чоп" на українсько-угорському кордоні традиційно зростають авточерги
    В соседней Венгрии полиция ищет неизвестных, которые вывезли ...целый пляж (!) вместе со всей инфраструктурой
    Женщины из Закарпатья после соглашения о малом пограничном движении со Словакией в Украине обещают быть в большой цене...

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору