ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Краяни! З 1 вересня за електроенергію платитимемо на 25% більше...

    29 июня 2024 суббота
    34 переглядів

    Нацiональна комiсiя регулювання електроенергетики (НКРЕ) в четвер ухвалила рiшення про пiдвищення з 1 вересня тарифiв на електроенергiю для населення на 25%. Як передає кореспондент агентства «Iнтерфакс-Україна», глава комiсiї Валерiй Кальченко наголосив, що новi тарифи становитимуть 60% вiд економiчно обґрунтованих.

    "Комiсiя зважено йде на ухвалення цiєї постанови. Це другий етап пiдвищення пiсля першого, здiйсненого з 1 травня 2006 року. Ми плануємо й надалi, раз на пiвроку, пiдвищувати тарифи на 25%, щоб 1 квiтня 2008 року привести їх до економiчно обґрунтованого рiвня», – зазначив В.Кальченко.

    Вiн також нагадав, що постанова НКРЕ набуде чинностi в разi її реєстрацiї Мiнiстерством юстицiї.

    В.Кальченко уточнив, що наступне пiдвищення планується провести 1 квiтня 2007 року, потiм – 1 вересня 2007 року, а останнє – з 1 квiтня 2008 року.

    У свою чергу, представник НКРЕ Юрiй Антонюк уточнив, що новi тарифи на електроенергiю становитимуть (без ПДВ): для населення – 20,3 коп./кВт-год., для сiльського населення – 18,75 коп./кВт-год., для тих, хто користується електроплитами, – 15,63 коп./кВт-год. За його словами, в середньому платники споживають 105 кВт-год. на мiсяць, тому додатковi витрати будуть не дуже великi.

    Ю.Антонюк також нагадав, що тарифи на електроенергiю для населення в Українi не пiдвищувалися з березня 1999 року по травень 2006-го, що призвело до їх падiння до 36% вiд економiчно обґрунтованого рiвня й необхiдностi вiдшкодування витрат промисловiстю за рахунок перехресного субсидування. За його словами, нинiшнє пiдвищення дасть змогу скоротити обсяг дотацiй на 1,5 млрд. грн. i полiпшити позицiї української промисловостi.
    НКРЕ підвищила тарифи на електроенергію для населення з 1 травня на 25%

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору