ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Кріль дізнався про єднання Тимошенко і Януковича

    29 июня 2024 суббота
    29 переглядів

    Про це йдеться в експерт опитуванні, проведеному сайтом "ГАРТ"Створення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради щодо напрацювання змін до Конституції України відповідає інтересам Блоку Юлії Тимошенко і Партії регіонів.

    Зокрема, директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов убачає в ініціативі щодо створення в парламенті ТСК з підготовки змін до Конституції збіг інтересів Партії регіонів та БЮТ.

    За його словами, парадокс полягає в тому, що стосовно економічної політики і питань влади БЮТ і Партія регіонів – опоненти, але щодо намірів президента оновити Конституцію і збалансувати модель парламентсько-президентської республіки – їхні інтереси збігаються, і в цьому питанні вони є ситуативними союзниками.

    На думку Карасьова, БЮТ і Партія регіонів на противагу ініціативі глави держави забезпечити рівносторонність взаємовідносин між президентом, урядом і парламентом, зацікавлені у підсиленні ролі парламенту.

    "Партія регіонів і блок Юлії Тимошенко як дві найбільші парламентські фракції і політичні партії зацікавлені в тенденції до двопартійності, і ця тенденція може бути реалізована саме двопартійноструктурованому парламенті", – зазначив експерт .

    "Тому вони створюють своєрідну конституційну комісію в парламенті – "на двох", з тим, щоб тенденції до двопартійності штучно підштовхнути. В цьому сенсі ця комісія виглядає штучною, як тенденція штучно підштовхнути до двопартійності. Але що стосується реальності інтересів, які за цим стоять, то вони, безумовно, абсолютно нештучні і дещо небезпечні", - додав він.

    У свою чергу, політолог Віктор Небоженко зазначив, що, зазвичай, такі комісії як ТСК з підготовки змін до Конституції створюються або усім парламентом, або політично відповідальною більшістю.

    "З політологічної точки зору парламент має право і навіть повинен створювати широкі спеціальні групи та комісії. Логічним є залучення до них і спеціалістів ззовні, і представників позапарламентських партій. Але важко уявити, як вдасться домовитися двом абсолютно протилежним політичним силам?" – сказав Небоженко.

    На думку політолога, мотивом створення ТСК є виключно мета створити орган для протиставлення Національній конституційній раді, яку створив президент, а не щире бажання прискорити конституційні процеси в Україні.

    "У парламенті створено альтернативну коаліцію БЮТ та Партії регіонів. Тимошенко прийшла до влади завдяки одній коаліції, а роботу у парламенті контролює за рахунок іншої. Таким чином, в її руках дві коаліції", – вважає політолг.

    Фонд регіональних ініціатив "ГАРТ" очолює Ігор Кріль, один з найближчих соратників Віктора Балоги. Вадим Карасьов співпрацював з секретаріатом президента перед достроковими виборами до Ради.

    Ігор Кріль очолив нову партію "Єдиний Центр"
    Кріль презентує інформаційний ресурс ”Гарт”. Досьє на Криля І.І.
    Криль считает, что Луценко борется против Ющенко
    Криль и Петьовка вышли с партии Народный Союз "Наша Україна"

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору