ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Львівська міліція займається здирництвом?

    29 марта 2024 пятница
    75 переглядів

    Працівники органів внутрішніх справ у Львівській області масово і систематично порушують права громадян при реєстрації місця проживання, оформленні закордонних паспортів, поновленні паспортних документів, наданні послуг дозвільної системи.

    При цьому діяльність правоохоронців базується не на чинному законодавстві, а на скасованих нормативно-правових актах. Про це сьогодні, 12 березня, під час прес-конференції розповіли представники Громадського форуму Львова Олег Мацех та Теодор Дяків.

    За словами представників ГФЛ, незаконною є вимога органів внутрішніх справ при реєстрації місця проживання оформляти за відповідну плату домову книгу. "Законодавством передбачено оформлення домової книги лише для мешканців будинків, які не обслуговуються ЛКП (ЖЕКами), а її вимагають від усіх. При цьому, запевняю вас, у межах Львова немає жодного приватного будинку, який б офіційно не обслуговувався ЛКП! Далі громадянину, який звернувся за домовою книгою, БТІ нав’язує свої додаткові послуги, як-то оформлення за відповідну плату нового технічного паспорта. Ця процедура тягне за собою розгляд (теж за відповідну плату) на міжвідомчих комісіях райадміністрацій, які, у свою чергу, "рекомендують мешканцям принести результати експертизи тощо", - розповів Теодор Дяків.

    Окрім цього, ГФЛ вважає незаконними вимоги органів внутрішніх справ щодо оформлення за відповідну плату в Управлінні інформаційних технологій МВС довідки про наявність судимості при реєстрації місця проживання, оформленні чи поновленні паспортних документів, закордонних паспортів, оформленні дозволів на зброю. "Щодня до цього управління звертається близько 200 громадян! Але, згідно із законом, не можна людину примусити збирати довідки про самого себе - у кожному підрозділі МВС є комп’ютер, де є уся база даних. Тому такі дії правоохоронців - це звичайне заробітчанство і здирництво", - наголосив Теодор Дяків.

    "Під час оформлення заяви про реєстрацію місця проживання чи талону про зняття з реєстрації у громадян незаконно забирають оригінали документів, у тому числі про право власності на житло. Насправді інформація про ці документи повинна вноситись паспортистом в ЛКП і засвідчуватися печаткою та підписом начальника ЛКП у присутності громадянина - відтак, забирати їх немає потреби", - наголосив Олег Мацех, додавши, що робота паспортистів насправді підпорядковується наказам МВС, а не директора ЛКП.

    zaxid.net

    Сума середнього хабара в Україні зросла до 25-26 тисяч гривень
    Міліція продовжує декриміналізовувати земельні відносини
    На Закарпатті даішникам дають хабарі, а вони — відмовляються...
    Директор комунального підприємства ужгородської міськради отримав "земельного" хабара у 3,5 тис. грн. та 50 доларів США

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору