ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Мешканці м.Чоп винесли перше попередження своєму меру

    26 июня 2024 среда
    45 переглядів

    У прикордонному Чопі відбулася акція протесту проти підвищення цін на комунальні послуги. Про те, що в місті це дуже болюча тема, засвідчили й численні виступи його мешканців. Так, Марія Глива від імені городян задала Чопському міському голові Володимиру Горинецькому резонне запитання, навіщо їм такий керівник, який ні до чого не має відношення та неспроможний (чи просто не хоче!) допомогти людям. Адже Володимир Йосипович виставляє все так, ніби в їх бідах винен то екс-губернатор Віктор Балога, то будинкоуправління №5 Львівської залізниці, то самі громадяни, «які вкрай незадовільно платять за комунальні послуги, від чого у працівників міського ВУЖКГ малі заробітні плати і вони не хочуть працювати».Щодо останнього, то пан мер явно злукавив. І це також довела йому та ж пані Глива, яка «розклала все по поличках” і показала, що людей заставляють платити за послуги, яких їм не надають. Так, мешканцям виставляють рахунки за опалення загальної площі їхніх квартир. Тобто, їм треба платити за обігрів ...лоджій, балконів, коридорів, санвузлів. На зачитану мером з цього питання постанову, що будинкоуправління поступає законно, мудра жінка дала гідну відповідь, поклавши керівника на обидві лопатки. Вона сказала, що пан Горинецький прочитав лише перший пункт даного документа, забувши оприлюднити другий, який гласить, що за опалення загальної площі треба платити у тому випадку, коли у перерахованих вище місцях (лоджія і т.д.) є обігрівальні прилади (у даному разі – батареї центрального опалення). Тому, до прикладу, за свою двокімнатну квартиру Марії Гливі необхідно платити лише за 28 м2, а не за 56, як це змушують її робити вже роками. Керівництво про це знає. Але киває на перший пункт, захищаючи протизаконні дії будинкоуправління №5, а не інтереси споживачів. Хоча все мало б бути навпаки. Бо мера вибирали не для того, аби йому служили люди, а він – їм. У відповідь пан Горинецький порадив звернутися у прокуратуру, ще раз розписавшись у власному небажанні наводити лад у місті, господарем якого йому довірили бути ті ж городяни.

    Такі ж непереконливі відповіді давав Володимир Горинецький і на інші запитання мітингуючих. Зокрема Майї Пшенічкіної – вчительки-пенсіонерки, Зінаїди Кабової, Тамари Сафронової, колишнього працівника ВУЖКГ Олени Батуріної, яка мала сміливість вголос заявити про ті безчинства, які кояться в місті, не лише на мітингу, а й неодноразово на сторінках преси. А саме: чому в місті доводиться так дорого платити за воду, якої люди в кранах своїх квартир не бачать зовсім (особливо 4-5 поверх), або вкрай рідко, і то глухої ночі; чому вода якої так не вистачає, залишає поля, вулиці, підвали, а керівництво міста і вус не дує, бо „мер не є сантехніком”, чому роками доводиться чекати на те, аби в будинку відремонтували труби, що течуть, дірявий дах; чому часто-густо і в ВУЖКГ І в міськвиконкомі відмовляються брати у скражників заяви, відфутболюючи від одного чиновника до іншого, забираючи у людей і час, і здоров’я. Таких „«чому?» сипалося на голову пана Горинецького так рясно, як крапель у травневу грозу. А він з висоти своєї посади переконував усіх, що «„не все так погано у нашому домі», що звинувачування і закиди людей ледь не маячня сивої кобили, що він за крісло мера не тримається, що люди в усьому ледь не самі й винні, а чіпляються до нього — білого й пухнастого...

    Коли ж мітингуючі зачитали звернення до міського голови з вимогою знизити ціни за комунальні послуги до того рівня, який був на початку року, а в разі невиконання залишають за собою право на нову акцію протесту, але вже проти мера, за усунення його із займаної посади як такого, що не справляється зі своїми обов’язками, Володимир Йосипович раптом пригадав, що вже розпорядився зробити це стосовно квартплати. Мовляв, мешканці про це не знають, тому продовжують платити за новими розцінками (чому ж про таке розпорядження не було повідомлено городян? – ред.), порадив іти у ВУЖКГ та зробити перерахунки.

    Як ця заява В.Горинецького ув’язується із попередньою, що виконком цьогоріч відмовив у дотуванні жителям Чопа оплати за комунальні послуги і повністю переклав цю важку фінансову ношу на їхні плечі, і що нова політика така, що комунальники (і не тільки) мають право не працювати собі на збитки – незрозуміло!

    Надія Маїк.
    Ціни заїдають прикордонний Чоп...

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Одна рекомендація громадянам Чопа звертайтесь до суду або створюйте кондомінімуми

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    У нас в Чопе винят во всех бедах мера. Выключили свет - плохой мер, отключили воду - плохой мер. Нет воды на 5 этаже, потому что стояки в домах строили "умные" люди ещё при союзе, - снова виноват мер. Граждане, поймите, что мер - это не царь. Он не управляет всем городом. И поверьте, что нынешний мер - хороший человек, и ему не всёровно на Чоп, темболее, что он балатируется на 2-й срок. Будьте умными и не слушайте старушек Глив!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Горинецький - НАШ МЕР!!!