ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Мешканці закарпатського Хуста засипають владу скаргами на теплопостачання

    01 июля 2024 понедельник
    38 переглядів

    У Хусті «Закарпаттеплокомуненерго» за сприяння міської влади ризикує втратити тамтешніх клієнтів. У місті триває комунальна реформа. Мешканці засипають міську владу скаргами на теплопостачання, за яке доводиться сплачувати чималі кошти, а тепла у квартирах в холодну пору однаково немає.

    Як повідомили "UA-Reporter.com" у прес-службі Хустської міської ради, йдучи назустріч населенню, мерія дає дозволи хустянам на встановлення автономного опалення. Міська влада навіть започаткувала програму відповідного 5-річного кредиту, узгодивши це питання з білоцерківською фірмою-постачальником 2-контурних котлів. Початкова сума внеску – близько 30 гривень, а щомісячна сплата – не більше 50-60 гривень, що удвічі менше, аніж вартість централізованого неякісного опалення.

    Хустська міськрада також будує автономну газову котельню, підрахований термін окупності якої – один сезон. Працівники мерії цієї зими змінять традиційний «робочий» одяг – пальта та шуби, а бюджет не втрачатиме величезні суми на видатки тепловикам.

    Щодо мешканців міста, то дозвіл на встановлення автономного опалення вони отримуватимуть при погашенні заборгованості за воду, газ, тепло, квартплату. Екологічно захищені газові котли відповідно до норм встановлюватимуть кваліфіковані фахівці, обов’язково за наявності проектної документації, затвердженої «Закарпатгазом».

    Міський голова Хуста Михайло Джанда коментує: «Ми вимушені відмовлятися від послуг «Закарпаттеплокомуненерго», яке не забезпечує тепла у квартирах та установах. Відсутність коштів у тепловиків та заборгованість населення – це замкнене коло. Звичайно, люди не платитимуть за відсутність тепла. А тепловики не поспішають йти в ногу з часом і викликають масові обурення у населення».
    Хуст: Утеплення по новітній технології збереже тепло в школах та домівках
    Австрийская черепица "Бобровый хвост" украсит дома в исторической части закарпатского Хуста
    Хто "каламутить воду" в закарпатському Хусті?
    Закарпатська прокуратура порушила кримінальну справу проти чиновників Хустської РДА

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору