ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті побільшало нелегалів з гарячих місць СНД

    28 марта 2024 четверг
    64 переглядів

    Від українських прикордонників, що боронять західні кордони, надходять сигнали про нестримний потік нелеґалів, які прагнуть потрапити на Захід через територію України. Ці люди розцінюють українську територію як ворота до ЕС - серед тих, кого затримують прикордонники найчастіше зустрічаються чеченці, грузини, молдовани та вихідці зі сходу.

    ...У лісі неподалік закарпатського села Павшино розташовано дім, у якому знайшли пристановище затримані нелеґальні міґранти з Бангладешу, Сомалі, Пакістану та инших держав, які в Україні заведено називати екзотичними. Через недосконале законодавство цим людям доводиться місяцями чекати розв‘язання подальшої долі. Тепер тут мешкають понад 270 осіб, хоча притулок розраховано на 130. Доля нелеґала залежить від того, чи правильно він назве своє ім’я та як швидко прикордонники отримають документи на підтвердження особи затриманого. Зволікаючи з відповіддю, чужоземні представництва змушують своїх громадян перебувати за дротом до півроку.

    Деякі незаконці просять Україну про надання притулку. Статус утікача дає рівні з громадянами України права на роботу, житло, навчання. Щоправда, офіційні папери не ґарантують реалізації цих прав. Не знаючи мови, без кваліфікації, иноземцям важко вижити в чужій країні. До того ж, дістати статус утікача можуть тільки ті, хто втікає від воєн, політичних, расових, релігійних переслідувань.

    За словами керівника територіального органу міґраційної служби Закарпатської облдержадміністрації Миколи Товта, цього року його службою направлено понад 70 справ до Києва для прийняття остаточного рішення та надано статус біженців 4 особам: це 2 громадян Іраку, 1 громадянин сомалі і 1 громадянин Ірану. Приблизно 50 відсотків з направлених справ — ми отримали відмову в наданні статусу біженців цим громадянам. До речі, цьогоріч на Закарпатті побільшало затриманих нелеґальних міґрантів із гарячих місць СНД. Прикордонники Мукачівського загону затримали їх удвічі більше, ніж торік.
    Учора з України видворено 26 нелегальних мігрантів
    Затримані на Рівненщині нелегали прямували у бік Закарпаття
    Пресечена попытка двух групп нелегальных мигрантов незаконно пересечь госграницу Украины
    Закарпатські прикордонники „зупинили” 18 китайців-нелегалів

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору