ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті працює спільний українсько-словацький транскордонний проект, фінансований Єврокомісією

    05 июля 2024 пятница
    28 переглядів

    З серпня місяця 2006 року розпочав роботу спільний українсько-словацький проект „Підтримка транскордонного ділового співробітництва між Словаччиною та Україною”, що фінансується Європейською Комісією в рамках Програми добросусідства ТАСІС Угорщина-Словаччина-Україна. Сьогодні в Ужгороді відбулася прес-конференція, на якій про цей проект розповіли координатор проекту, депутат Ужгородської міської ради Олег Лукша та представники Асоціації розвитку малого і середнього бізнесу та інновацій „Ужгород-ХХІ-й вік”.

    Європейською Комісією у 2005 році був оголошений конкурс проектів транскордонного ділового співробітництва в рамках нової програми, що отримала назву Програма Добросусідства Угорщина-Словаччина-Україна”. На конкурс був поданий і спільний проект „Підтримка транскордонного ділового співробітництва між Словаччиною та Україною” від Центру першого контакту, м.Міхаловце, Словаччина (організація сприяння підприємництву), та Асоціації розвитку малого і середнього бізнесу та інновацій „Ужгород-ХХІ-й вік” (громадська організація, м. Ужгород, Україна).

    В жорсткій конкуренції проект став одним з переможців, розпочав роботу і впроваджуватиметься спільно словацькою та українською організаціями-виконавцями впродовж 14 місяців.

    Головною метою проекту є розвинути та інтенсифікувати ділове транскордонне співробітництво бізнес-партнерів Закарпаття і Східної Словаччини через надання адресної інформаційної і консультаційної допомоги, організацію і проведення бізнес-семінарів, випуск інформаційних матеріалів та двомовного бізнес-довідника для українських та словацьких підприємців, що міститиме інформацію про правову основу і ринкове середовище обох країн. Проект націлений передусім на представників малого та середнього бізнесу, що здійснюють або бажають започаткувати транскордонні ділові зв’язки.

    Заплановано провести шість бізнес семінарів (почергово по три бізнес семінари в кожній країні), до участі кожного з яких запрошуватимуться близько 50 потенційних бізнес-партнерів Словаччини та України. Перший бізнес-семінар “Як вести підприємництво на Закарпатті” був успішно проведений 15-16 серпня 2006 року на озері Земплинська Шірава поблизу м. Міхаловце.

    Проведенню кожного бізнес-семінару передує ретельний пошук можливих бізнес-партнерів по обидва боки кордону. Експерти проекту нададуть практичну допомогу у пошуку бізнес партнера за кордоном, бізнес-плануванні, отриманні банківського кредиту, організації ділових зустрічей, нададуть юридичні консультації, в тому числі з питань ведення бізнесу за кордоном.

    До команди Асоціації „Ужгород-ХХІ-й вік” входять досвідчені експерти консультанти з питань організація та ведення бізнесу. Координатором проекту є віце-президент Асоціації „Ужгород-ХХІ-й вік” депутат міської ради Олег Лукша. Адмініструє проект президент Асоціації„Ужгород-ХХІ-й вік” депутат міської ради Віктор Феєр.

    В команду Центру першого контакту (м.Міхаловце) також входять досвідчені експерти і менеджери з питань підтримки підприємництва, а координує проект – керівник ЦПК Любослав Завацкі. Спів партнером проекту є Центр першого контакту м.Брезно (Середня Словаччина).

    Виконанню проекту сприяє Генеральний Консул Словаччини у м.Ужгороді Антон Лукачовіч.
    Закарпаття дружитиме з Кошицями і Саболч-Сатмар-Берегом "по-новому"?
    Словацький Свидник: Кому потрібен центр європейського українства?

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору