ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Речник Ужгородського мера Ратушняка: Обласна влада через комерційні структури хоче передати нерухомість третім особам

    27 июня 2024 четверг
    20 переглядів

    У нас є відомості, що обласна влада через певну комерційну структуру пробує провернути оборудку щодо відчуження цього майна, яке нібито належить області, третім особам. Усі в Закарпатті знають, в інтересах якої бізнес-структури це робиться. Тому бажання депутатів міської ради — не дати грабувати ужгородців цій бізнес-структурі», — заявив сьогодні речник мера Ужгорода Олег Подебрій. Таким чином він прокоментував учорашню заяву віце-губернатора області, депутата облради Івана Балоги щодо недієвості рішення міськради, яка відібрала з підпорядкування області ряд будівель, перевівши їх на баланс міста, повідомляє "ЗІК".

    «Ці слова наших можновладців є спробою зробити хорошу міну при поганій грі, тому що будь-які громадяни України, будь-яка юридична особа, яка володіє певним майном, повинна мати відповідні документи, які це засвідчують. У той же час у 1992 році у період суцільного грабунку держави у кожного жителя Ужгорода рішенням обласної сесії було вкрадено ряд будинків. Немає рішення виконкому, рішення сесії міської ради, не було проведено референдуму, чи погоджуються городяни віддати ці будівлі якійсь ефемерній структурі, — сказав Подебрій. — Тому ми вважаємо за необхідне повернути ужгородцям відібрані у них будівлі, зареєструвати їх у фонді майна міста з видачею усіх відповідних документів».

    Вчора, 15 березня, на сесії Ужгородської міської ради депутати визнали незаконним рішення облради № 59 від 1992 року і повернули на баланс міста ряд будівель. Зокрема ухвалено передати на баланс управління майном м. Ужгород будинок облради, будинок профспілок, будівлю облфілармонії, жупанат, будинок апеляційного суду та інші.

    Перший заступник голови ОДА, депутат облради Іван Балога коментуючи це рішення сказав таке: «Певно, у Сергія Миколайовича (Ратушняка, мера Ужгорода, — ЗІК) є клієнти для продажу цих будівель». Він також назвав рішення недієвим і запевнив, що саме через це облрада не планує оскаржувати його в суді.

    Водночас, як уже повідомляв Глас народа, Ужгородом вже деякий час гляють чутки, що за повернення будівлі обласної філармонії (колишня синагога) її бувшим господарям "декому" з найвищого керівництва обласного центру Закарпаття обіцяна "винагорода" у розмірі 1 мільйон доларів США!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору