ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

"Розпуск парламенту — серйозне порушення законодавства..." — Олександр ЛЕДИДА, голова Закарпатського РВ Партії регіонів

    30 июня 2024 воскресенье
    45 переглядів

    Саме такої думки притримувався на черговому засіданні прес-клубу ринкових реформ на Собранецькій в Ужгороді нардеп від Закарпаття О.Ледида. Він сказав зокрема: «Одного разу Верховний Суд України вже прийняв політичне рішення. Цього разу може статися друге серйозне порушення, яке не додасть авторитету нашій державі».

    Олександр ЛЕДИДА.
    Олександр ЛЕДИДА.

    Очільник закарпатського осередку Партії регіонів України та народний депутат Олександр Ледида вважає, що мотивація Президента України розмита, адже Указ закцентований на ті статті Конституції, які не говорять нічого про… розпуск парламенту. Щодо цього Указу в Україні та за кордоном уже проходить месідж, що це взагалі порушення духу Конституції. Тому сьогодні йдуть консультації між політичними силами, фракціями, Президентом і Прем’єром щодо виходу з ситуації. Президент розуміє, що вибори проводити не можна. Хіба ж за місяць можна передати списки виборців у ЦВК? Старі ж списки не проходять — багатьом молодим людям виповнилося 18 років, чимало жінок поміняли прізвища. Та й згідно Конституції, депутати ВР виконують свої обов’язки до прийняття присяги новими депутатами. То який розпуск може бути? А надзвичайний стан? Його дійсно можна ввести Президенту, але за погодження з тією ж таки… Верховною Радою.

    Прем’єр-міністр наразі виїхав у штаб-квартиру НАТО в Брюсселі для доповіді про становище.

    — То яке ж його ставлення до НАТО? Позитивне чи негативне? — поставили журналісти запитання.

    — Янукович не проти НАТО, — відповів О.Ледида, — а за осмисленість зближення із блоком. Зрештою, треба зробити переозброєння наших Збройних сил, наразі передбачаються занадто великі видатки на кожного найманого військовослужбовця. Не думаю, що в такій ситуації НАТО згодиться фінансувати нашу країну.

    — Яка позиція коаліціантів у нашій обласній раді?

    — Стабільна. ПРУ, КМКС, УМДС, «Наша Україна», соціалісти і далі єдині. Щодо виходу з коаліції на сьогодні ніяких заяв не було. П’ятнадцятеро регіоналів висловилися проти позачергових виборів, а всього не підтримали їх 28 депутатів.

    О.Ледида був невдоволений політичними маніпуляціями в країні. Ось, приміром, щодо тиску на суддів Конституційного суду, про що вони заявили. А хто тисне? Про це мовчать. Просять про охорону п’ятеро — виділяють для сімох. Для чого? Для стеження і фактичного тиску, але не надуманого — реального. А суддя КС одержує зарплату вп’ятеро більшу ніж депутати ВР. Пора їм хоч якесь рішення прийняти.

    — Хто винен у політичній кризі?

    — Винні всі. Є і вина Верховної Ради.

    — А Партії регіонів?

    — Частково є, — був відвертим Олександр Ледида. — До нас, самі знаєте, перейшли деякі депутати. Але хіба ми можемо відповідати зха депутатів від «НУ» і БЮТ, які вирішили перейти в коаліцію?! Ніхто ж не думав розпускати парламент, коли від соціалістів Йосип Вінський перейшов у БЮТ!?

    — Говорять, що за всім цим — інтереси капіталу. Просто-на-просто Президент і Прем’єр представляють різні клани, і заважають один одному робити бізнес?

    — Бізнес-проекти є у всіх, але це не привід для витрати 400 мільйонів для позачергових виборів. Це, зрештою, не по-бізнесовому. Проте Юлія Тимошенко в цьому всьому досягла найбільше. Повністю, зокрема, дискредитувала «Нашу Україну». Це завдання вона виконала блискуче. В разі президентських виборів Ющенко в другий тур не потрапить.

    — Ми завжди готові до виборів, — сказав народний депутат.

    — Яке своє місце бачите на цей раз у партійних списках?

    — Прогнози — річ невдячна. Але думаю, що в прохідному списку я буду.

    Василь ЗУБАЧ, Закарпатське обласне відділення Партії регіонів
    Закарпаття: З мешканцями високогірної Березнянщини спілкувалися народні депутати від Партії регіонів
    На Закарпатті створено Координаційну раду Партії Регіонів, СПУ та КПУ
    Іван БУШКО: "Якщо такі відносини в коаліції обласної ради збережуться, то Партія регіонів може переглянути доцільність свого перебування у її складі"
    Ужгород: На сесії Закарпатської облради прийняли бюджет на 2007 рік, Звернення до Прем’єр-міністра України, послухали нардепа О.Ледиду, зберегли широку коаліцію і забрали в облпрофради адмінбудинок на площі Народній

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Може будете в прохідному списку, а може і ні.Мабуть не будете бо від Закарпаття буде Едік- це точно.Ви знаєте як Ви туда попали.
    Чесно кажучи нічого незрозуміло з Вашого інтерв"ю, так собі - водичка.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    о господи, який стиль. вася жжот

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Чесно скажу, перший раз почув що е такий депутат ВР вiд Закарпаття. Не чув його жодного разу з трибуни ВР. Хлопцi, хто вiн такий? Де працював до депутатства? По моему це випадково став вiн депутатом ВР.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    давно пора було розигнати эту банду хануриков!!!!!!!!!!!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    podivitsya na feysu -tipichniy predstavik pr.